SiolNET. Sportal Košarka
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Helios z dvema članskima ekipama

4

termometer

V košarkarskem klubu Helios Suns so dejavni na vseh področjih. Odločili so se, da bodo imeli v prihodnji sezoni dve članski ekipi. Druga bo igrala v tretji slovenski ligi.

Zakaj so se v Domžalah odločili za tovrsten korak, je razlog v mladih. Poudarjajo, da imajo nadarjene kadete, ki bi jih radi vključili v članski pogon. Ker v prvi ekipi ne bi še dobili priložnosti, so ustanovili drugo ekipo, ki bo nastopala v tretji slovenski ligi.

Glavni trener prvega moštva Gašper Okorn pozdravlja to potezo: "Brez lovljenja rezultata bi lahko potegnili te igralce k članski ekipi. Mislim, da bi jim v tem trenutku, če bi jih priključili v prvo moštvo, naredili več škode kot koristi. Velike priložnosti še ne bi dobili. Zato smo se z vodjo mladinskih kategorij in upravo dogovorili, da se naredi Helios Suns B-ekipa, ki bo igrala v tretji ligi. V njej bodo igrali nadarjeni kadeti in nekaj starejših mladinskih igralcev. Cilj bi bil, da se ekipa uvrsti v drugo ligo, in to bi bil potem filter, da se košarkarje nato vzame k prvi ekipi. S tem pri razvoju mladih ne bi izgubljali časa."

Predsednik klub Aleš Klavžar je ob tem izpostavil drugo težavo, s katero se soočajo slovenski klubi in tudi drugod po Evropi: "V klubu imamo vrhunskega igralca letnik 2001 (Rok Radović, op. p.) in v svoji generaciji spada med pet igralcev v Evropi. Že zdaj se bojimo, da bo prišel nekdo iz Španije, saj pri nas mladi niso zaščiteni. Težava je v zakonodaji."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin