Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
30. 11. 2011,
19.30

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Danny Green

Sreda, 30. 11. 2011, 19.30

4 leta

Green: Še brez klica iz ZDA

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
''Z zmago proti Sieni lahko stopimo na pravo pot in popravimo vtis,'' pravi Danny Green, ki ne želi ali pač zgolj ne sme potrditi slovesa od Olimpije.

Američan Danny Green v očeh navijačev Uniona Olimpije v precejšnji meri pooseblja razočaranje nad novo evroligaško sezono in rezultatskim plenom v uvodnih tednih. V Ljubljano je ob čvrsto zaklenjeni ligi NBA prispel kot odmevna okrepitev, predstavljen kot nadarjen in zagnan košarkar z obetavno prihodnostjo.

A z izjemo strelskega navdiha na tekmi proti Prokomu ni postregel z omembe vrednimi predstavami, predvsem pa ni upravičil (pre)visokih pričakovanj. Novo priložnost za dokazovanje bo imel v četrtek, ko bo v Stožicah gostovala Siena, tekma sedmega kroga evrolige pa utegne biti tudi njegova zadnja v dresu Uniona Olimpije. Trener Sašo Filipovski sicer vztraja pri trditvi, da iz San Antonia še niso dočakali klica, podobno pa trdi tudi Green. ''Nič ne vem o tem, da se poslavljam od Ljubljane. Moje misli so pri tekmi s Sieno. Korak za korakom. Tekmo za tekmo. V tem trenutku sem še tukaj,'' pravi 24-letni Američan, ki ob tem ne skriva, da ga iz SA Spurs doslej niti ne bi smeli klicati, saj pogodba med delodajalci in delojemalci v ligi NBA še ni sklenjena. Vseeno je konec ''lock outa'' stvarnost, božični začetek sezone pa že vpisano v urnike. Zato so povsem uradni stiki le še vprašanje časa. ''Verjetno se bo to kmalu zgodilo. Moj zastopnik mi doslej ni omenjal pogovorov. A ponavljam, trenutno so moje misli namenjene Olimpiji. Želim ji pomagati po najboljši močeh. Verjamem celo, da tudi preboj v drugi del evrolige ni povsem nerealen,'' ponavlja Green, ki je s podobno ''nevednostjo'' postregel tudi ob vprašanju o uporu igralcev in delni stavki. ''O tem sem le nekaj malega slišal, prav dosti pa ne vem. Tu sem zaradi igranja košarke,'' pravi Američan, ki se zaveda, da ga v četrtek ob 19. uri čaka težko delo, čeprav bodo italijanski prvaki tokrat nastopili v oslabljeni zasedbi. V Sieni je namreč ostal Rimantas Laukenas, za katerega je sezona bržčas že končana, pod vprašajem pa sta tudi nastopa Kšištofa Lavrinovića in Igorja Rakočevića.

Ne spreglejte