Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 12. 2011,
22.44

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Danny Green

Četrtek, 1. 12. 2011, 22.44

3 leta, 6 mesecev

Green: Olimpija me je naredila boljšega

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tekma sedmega kroga evrolige proti Sieni je bila za Dannyja Greena zadnja v dresu Uniona Olimpije. Že v petek se odpravlja nazaj v ZDA, kjer pričakuje dogovor s San Antoniom.

Američan Green je prišel v Olimpijo kot velika okrepitev in trener Sašo Filipovski je polagal veliko upov nanj. Pokazal je, da ima talent, vendar ni blestel v takšni meri, kot se je od njega pričakovalo. V evroligi je v povprečju dosegal 11,4 točke (met za tri točke 8/32, za dve 21/42, prosti meti 14/16), 4 skoke in 1,9 podajo na tekmo, kar je znašalo za indeks 10,3. Nekoliko slabše je igral v regionalni ligi ABA. Sam je vesel, da je bil član ljubljanskega evroligaša, ki mu je nudil veliko priložnosti za igro. "To je bila moja zadnja tekma v dresu Uniona Olimpije. Veliko sem pridobil z igranjem v Ljubljani in spoznal sem drugačno košarko. Malo časa sem imel, da se privadim na evropski način igranja. Na nekaterih tekmah nisem bil v ritmu. Upam, da se bom enkrat vrnil in lahko zaigral bolje. Ne vem še, kaj me natančno čaka ob povratku v San Antonio, saj se morajo še dogovoriti o vseh podrobnosti pri sporazumu," je po tekmi dejal Green, ki bo v San Antonio poletel v petek prek New Yorka.

Da bo Danny dejansko odšel v ZDA, se je vedelo že praktično ob koncu "lockouta", pred dnevom pa so tudi na uradni strani San Antonia zapisali, da ga pričakujejo 9. decembra na prvem treningu ekipe. "Ob slovesu bi se rad zahvalil navijačem, igralcem in klubskemu vodstvu, ki so mi stali ob strani. Še posebna zahvala gre trenerskemu osebju, ki me je naredilo boljšega košarkarja," je še zadnje besede pred odhodom izrekel Green. Njegovo prisotnost v rotaciji bodo igralci pogrešali, kar so dejali nemudoma po tesnem evroligaškem porazu s Sieno (57:63). Ali bo v Stožice prišla zamenjava za Greena, ve le klubsko vodstvo. A na drugi strani zaostale obveznosti do igralcev ne dajejo veliko manevrskega prostora.

Ne spreglejte