Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 7. 2023,
16.30

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Grčija Giannis Antetokounmpo

Ponedeljek, 31. 7. 2023, 16.30

9 mesecev, 1 teden

Dimitris Itoudis pred gostovanjem v Sloveniji

NBA-zvezdnika ne bo v Slovenijo, a ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38
Grčija, Dimitrios Itoudis, Giannis Antetokounmpo | Dimitris Itoudis čaka na odločitev svojega prvega zvezdnika. | Foto Guliverimage

Dimitris Itoudis čaka na odločitev svojega prvega zvezdnika.

Foto: Guliverimage

V slovenski košarkarski reprezentanci že odštevajo dneve do srede, ko se bodo v razprodanih Stožicah na svoji drugi pripravljalni tekmi pomerili z Grčijo. Slovenci bodo ob tem lahko računali tudi na pomoč Luke Dončića in Vlatka Čančarja, ki sta se izbrani vrsti pridružila prejšnji konec tedna. Na drugi strani pa pri Grkih zagotovo ne bo prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa.

Čeprav se je večina tako slovenskih kot preostalih košarkarskih navdušencev v Ljubljani nadejala obračuna med zvezdnikoma Dončićem in Antetokounmpom, pa obračuna dveh košarkarskih velikanov ne bo. Grški selektor Dimitris Itoudis je danes potrdil, da zvezdnika Milwaukeeja ne bo v Slovenijo, še več Antetokounmpa celo ni na seznamu 18 košarkarjev, ki kandidirajo za svetovno prvenstvo, a grški selektor morebitne pomoči enega najboljših košarkarjev na svetu še ni dokončno odpisal. Antetokounmpo po težavah in artroskopiji kolena v tem trenutku, kot vse kaže, še ni nared za največje napore, a v grški izbrani vrsti ves čas spremljajo njegovo zdravstveno stanje in so v navezi tudi z njegovimi klubskimi delodajalci pri Milwaukee Bucks.

In medtem ko je grški zvezdnik na Instagramu razkril, da se skupaj z mamo mudi v Nigeriji, od koder tudi izvira njihova družina, pa je Itoudis na medijskem dnevu grške izbrane vrste spregovoril o njegovem trenutnem zdravstvenem stanju. "Vprašanje glede Giannisa bi moralo biti naslovljeno na našo zdravniško službo in zdravniško službo Milwaukeeja. Informacije so spodbudne, Giannis se trudi in bo kmalu prestal pregled, da bomo lahko opravili zadnjo odločitev, ali se nam bo pridružil ali ne. Imamo opravka z najboljšim igralcem na svetu, to je že večkrat dokazal, zato mislim, da je naše čakanje upravičeno. Hkrati pa kot trener razumem vprašanje, ali lahko in do kdaj bomo čakali na Giannisa. A mislim, da moramo počakati. Ali bomo vedeli pred tekmami s Slovenijo ali po njih, ne vemo," je dejal grški selektor, ki je bil pred leti tudi med glavnimi kandidati za prevzem slovenske izbrane vrste.

V grški reprezentanci tokrat ni Kostasa Sloukasa, ki je odpovedal sodelovanje prvič po letu 2006. | Foto: Reuters V grški reprezentanci tokrat ni Kostasa Sloukasa, ki je odpovedal sodelovanje prvič po letu 2006. Foto: Reuters Številne odpovedi

Grčija ob dvomu in vprašaju pri svojem prvem igralcu na letošnjem svetovnem prvenstvu z gotovostjo ne bo mogla računati na pomoč Kostasa Sloukasa, Nicka Calathesa, Leonidasa Kaselakisa in Tylerja Dorseyja, namesto katerega bo vloga naturaliziranega košarkarja pripadla Thomasu Walkupu. "Žal nismo v poziciji, ko bi lahko računali na vse najboljše košarkarje. Temu smo se prilagodili, igralci so na treningih željni igranja in treniranja," je dejal Itoudis, ki se je ob tem obrnil tudi proti prihajajočim pripravljalnim tekmam, v tem tednu se bo Grčija dvakrat pomerila s Slovenijo. Najprej v sredo ob 20.30 v Stožicah, nato še dva dni kasneje v Atenah (18.00).

"Na pripravljalnih tekmah bomo videli, kje stojimo. Dobili bomo kar nekaj odgovorov, na koga bomo lahko računali. Mogoče nekateri dvomijo o nas in našem talentu, a naša glavna naloga in izziv na teh pripravljalnih tekmah bo zgraditi našo identiteto," je še dodal Itoudis.

Širši seznam grške reprezentance:

Tanasis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Giorgos Papagianis, Ioanis Papapetru, Dinos Mitoglu, Dimitris Moraitis, Kostas Papanikolau, Thomas Walkup, Gianulis Larentzakis, Michalis Luntzis, Lefteris Bochoridis, Dimitris Agravanis, Nikos Rogkavopulos, Manolis Hadjidakis, Panagiotis Kalaitzakis, Giorgos Calmpuris in Vasilis Toliopulos.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Zabijanje Dončića, ki je dalo misliti tekmecem #video
Luka Dončić Slovenija
Sportal Nova vloga Luke Dončića, ki ne skriva navdušenja: Počaščen sem! #video
Marko Milić
Sportal Nepričakovana vstopnica v svet Luke Dončića
Slovenija Hrvaška Košarka Luka Dončić
Sportal Hrvati odpovedali tekmo s Slovenijo
Ne spreglejte