Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 7. 2023,
19.30

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,29

Natisni članek

hrvaška košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić Slovenska košarkarska reprezentanca

Petek, 28. 7. 2023, 19.30

9 mesecev, 1 teden

Priprave za SP 2023

Hrvati odpovedali tekmo s Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,29
Slovenija Hrvaška Košarka Luka Dončić | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Hrvaška košarkarska zveza je odpovedala pripravljalno tekmo proti Sloveniji, ki bi morala biti osmega avgusta v Stožicah. Slovenska izbrana vrsta se bo tako namesto proti Hrvaški pomerila proti Črni gori, so sporočili s slovenske zveze (KZS).

Slovenija Francija Luka Dončić
Sportal Konec čakanja: Dončić že trenira, prišel tudi Kidd #video

Po odpovedi hrvaške reprezentance je vodstvo slovenske izbrane vrste pri iskanju rešitve hitro zavihalo rokave, zadnjega pripravljalnega tekmeca pa našlo v Črni gori. Črnogorci bodo letos drugič zapovrstjo nastopili na svetovnem prvenstvu. Ob prvencu pred štirimi leti so osvojili 25. mesto, letos pa se bodo v skupinskem delu prvenstva v Manili pomerili proti Egiptu, Mehiki in Litvi.

"Malce neobičajno je, da se že dogovorjena tekma tik pred zdajci odpove na tak način. Še posebej v pripravah na tako pomembno tekmovanje in ko je govora o dveh prijateljskih zvezah, ki sta izpeljali že mnogo skupnih projektov. A ne glede na vse, bomo reprezentanci omogočili izjemno kakovostno pripravljalno tekmo in verjamem, da bodo slovenski navijači na tekmi proti Črni gori prišli na svoj račun," je dejal predsednik KZS Matej Erjavec. Razlogov za odpoved ni podal.

Slovenija trening Belgija Klemen Prepelič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Že kupljene vstopnice za prvotno predvideno tekmo proti Hrvaški bodo ostale veljavne za tekmo proti Črni gori, zato menjava ni potrebna. Termin tekme prav tako ostaja nespremenjen. Slovenci in Črnogorci bodo na parket ljubljanske dvorane Stožice stopili v torek, osmega avgusta ob 18. uri.

Slovenski košarkarji se sicer že nekaj časa pripravljajo za nastop na svetovnem košarkarskem prvenstvu, ki bo med 25. avgustom in 10. septembrom potekalo na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. V petek sta se ekipi v Ljubljani pridružila še prvi zvezdnik reprezentance Luka Dončić in prvak lige NBA z Denver Nuggets Vlatko Čančar. Oba bosta v soboto popoldne na novinarski konferenci odgovarjala na vprašanja sedme sile.

Doslej so Slovenci v okrnjeni zasedbi odigrali pripravljalno tekmo proti Kitajski in jo v Celju premagali s 75:73. Naslednji obračun bo v sredo v Stožicah, ko bo na drugi strani parketa stala Grčija. V petek bo nato v Atenah še drugi obračun omenjenih tekmecev.

Po dvoboju s Črno Goro sledi še močan turnir v španski Malagi, kjer bosta 11. in 12. avgusta slovenski tekmici reprezentanci Španije in ZDA. Po prihodu na Japonsko pa se bo izbrana vrsta 19. avgusta v Tokiu pomerila še z domačini. Prva tekma na SP jo čaka 26. avgusta proti Venezueli. V skupini F sta še reprezentanci Gruzije in Zelenortskih otokov.

Slovenija Kitajska Jaka Blažič
Sportal "Dončić? Zagotovo se bo s tem veliko spremenilo."
Slovenija : Litva slovenska košarkarska reprezentanca Eurobasket 2022, Jason Kidd, Mark Cuban
Sportal Dončić ima poseben obisk iz ZDA
Slovenija Kitajska Aleksander Sekulić
Sportal Slovenski selektor sprejel težko odločitev in opravil rez
Ne spreglejte