SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Goran Jagodnik ostro kaznovan: brez košarke dva meseca

2

termometer

Na prvi tekmi 3. kroga pokala Spar med Ilirijo in Podčetrtkom so imeli nekateri košarkarji vroče glave. Goran Jagodnik in Igor Spešić sta kaznovana s prepovedjo igranja košarke dva meseca.

"Minuto pred koncem srečanja je prišlo do fizičnega kontakta med igralci, ko je igralec domače ekipe Goran Jagodnik napadel igralca gostujoče ekipe, ki je sedel na klopi za rezervne igralce. Prišlo je do prerivanja, ki se je končalo z dvema izključitvama," je zapisal komisar po prvi tekmi pokala Spar med Ilirijo in Podčetrtkom, ki jo je zadnji dobil z 91:82.

Izključena igralca sta bila Goran Jagodnik (Ilirija) in Igor Spešić (Podčetrtek), tehnične napake pa so zaradi nešportnega vedenja dobili še Stipe Modrić, Saša Dončić in Tiso Cvetkovič (vsi trije Ilirija).

Komisar lige je na osnovi prejete dokumentacije sprejel naslednja sklepa: "Goran Jagodnik (KD Ilirija) se zaradi nešportnega vedenja (udarec igralca nasprotne ekipe na klopi za rezervne igralce) in vložene disciplinske prijave za nešportno dejanje v skladu 100. členom Tekmovalnih propozicij in Disciplinskih določb tekmovalnih propozicij 8. 2. 4. kaznuje s prepovedjo nastopa za časovno obdobje dva meseca v času od 19. 11. 2015 do 18. 1. 2016 . Kazen se izvrši na vseh prvenstvenih in pokalnih tekmah, ki jih igra ekipa, katere član je igralec. Kaznovani igralec ne sme opravljati drugih dolžnosti v košarki. Z izrekom kazni se igralcu ukine izrečen suspenz.

Igor Spešić (KK Terme Olimia Podčetrtek) se zaradi nešportnega vedenja (udarec igralca nasprotne ekipe) in vložene disciplinske prijave za nešportno dejanje v skladu 100. členom Tekmovalnih propozicij in Disciplinskih določb tekmovalnih propozicij 8. 2. 4. kaznuje s prepovedjo nastopa za časovno obdobje dveh mesecev v času od 19. 11. 2015 do 18. 01. 2016 . Kazen se izvrši na vseh prvenstvenih in pokalnih tekmah, ki jih igra ekipa, katere član je igralec. Kaznovani igralec ne sme opravljati drugih dolžnosti v košarki. Z izrekom kazni se igralcu ukine izrečen suspenz."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin