Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
3. 9. 2014,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Južna Koreja Angola

Sreda, 3. 9. 2014, 10.12

8 let

Goran Dragić se je naročil in prvič skočil na mizo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Igra slovenske košarkarske reprezentance sloni na bratih Dragić, ki sta tudi proti Južni Koreji dala pomemben delež, da je Slovenija prišla do tretje zmage na svetovnem prvenstvu. A počitka zanju ni.

Zadnja zmaga na svetovnem prvenstvu je bila malce težje prigarana, kot smo pričakovali, saj je Južna Koreja povzročala našim košarkarjem nemalo preglavic. Ti so nato v drugem delu le strli odpor nasprotnika, za katerega je značilna neverjetna disciplina. Košarkarji praktično vse naloge izvajajo natančno po navodilih. Vodeni so kot vojaki. Na ogrevanju jim je denimo eden od pomočnikov s piščalko dajal ritem, da so delali vaje, kot se spodobi.

"Veliko težav smo imeli z indijansko igro"

Tudi na celotnem obračunu so igrali zelo zavzeto, po odličnem prvem polčasu (39:40) pa nato le padli v drugem in Slovenija se je veselila pričakovane zmage z 89:72. "Bila je čudna tekma. Korejci ne igrajo sistema. Le tečejo v krogu. Privaditi smo se morali na njihovo igro, ki je drugačna, indijanska. Težko smo igrali. V drugi četrtini smo imeli srečo, da niso zadeli nekaj odprtih metov. Lahko bi imeli dodatne skrbi. Proti Angoli bo drugačna tekma, a moramo popraviti obrambo. Angola nikakor ni avtsajder. Gremo na zmago," se je Zoran Dragić ozrl proti Južni Koreji in dotaknil tudi četrtega tekmeca v Gran Canarii.

Spet pa je bil napadalno ustvarjalen njegov brat Goran, ki je bil z 22 točkami najboljši strelec. Pred tekmo je čutil, da je nekaj drugače. V prvem delu ekipa res ni delovala tako, kot so si vsi želeli, a je nato le našla recept za žilave Azijce: "Ko sem se ogreval, sem bil gumijast. Nisem bil pravi. Verjetno tudi soigralci. Malce je bilo težje, ker smo imeli prost dan. Proti Angoli se nam lahko isto pripeti, zato moramo od prve minute zagristi. Upam, da si bomo prej priigrali prednost, da bodo preostali, ki ne igrajo toliko, prišli na svoj račun."

Čeprav je verjetno tudi on pričakoval, da bo malce manj časa prebil na parketu in bo napad Korejcev zaustavljen že bistveno prej, je moral igrati 25 minut, zato si je šesti strelec prvenstva (20,3 točke) po dvoboju, ki ga je končal pri 22 točkah, vzel čas za masažo. "Prvič bom na mizi na prvenstvu. Sem se naročil. Sicer pa ne maram masaže. Zakaj? Ker potem nimam tonusa in sem tak kot žvečilni gumi. Za moje mišice je dovolj, da se dobro raztegnem," je po zmagi razlagal kapetan naše izbrane vrste.

Ne spreglejte