Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
20. 11. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,55

Natisni članek

Rado Trifunović Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 20. 11. 2017, 19.00

6 let, 5 mesecev

Na obisku pri zvezdniku slovenske košarke v Miamiju

Goran Dragić nestrpno čaka na tekme Slovenije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,55

Slovenska košarkarska reprezentanca je danes začela priprave na začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki so pred nami. Tokrat ne more računati na največje zvezdnike. Zraven ni niti Gorana Dragića. Kaj je kapetan zlate reprezentance z letošnjega evropskega prvenstva, kjer ga je obiskala ekipa Planet TV, iz ZDA sporočil svojim soigralcem?

"Lepo bo fante spet videti skupaj, kako se bodo borili za Slovenijo. Nestrpno čakam na tekme," je pred tekmama z Belorusijo in Španijo, ki slovensko reprezentanco v kvalifikacijah čakata novembra, ekipi Planet TV, ki ga je obiskala v ZDA, zaupal Goran Dragić. Ta je po naslovu evropskega prvaka napovedal reprezentančno upokojitev, a pozneje pustil kanček upanja, da morda v prihodnosti še obleče slovenski dres.

Tokrat novopečeni selektor Rado Trifunović, podobno kot še na številne reprezentante, na največjega zvezdnika slovenske košarke ne more računati, kar pa ne pomeni, da edini slovenski košarkar v ligi NBA svojih soigralcev ne bo spremljal.

"Zagotovo je res, da bo ekipa nastopila v precej spremenjeni zasedbi, a ne glede na to mislim, da imamo dovolj kakovostno ekipo, ki lahko opravi ta preizkus in se uvrsti na svetovno prvenstvo," je še povedal najkoristnejši igralec letošnjega evropskega prvenstva, na katerem je Slovenija poskrbela za največji uspeh v zgodovini slovenskega športa.

Vse je šlo narobe, zgodil se je razpad sistema

Z igrami Miamija je nezadovoljen. | Foto: Getty Images Z igrami Miamija je nezadovoljen. Foto: Getty Images Bolj kot na reprezentanco je Dragić trenutno osredotočen na ligo NBA, v kateri njegovemu Miamiju ne gre najbolje. Do zdaj je zbral sedem zmag in devet porazov.

Zadnjega v noči na ponedeljek, ko je v domači dvorani doživel boleč poraz proti Indiana Pacers (95:120).

"Vse je šlo narobe. Nismo dobro igrali obrambe. Zgodil se nam je razpad sistema. Ne vem, zakaj se nam to dogaja. Odigramo dobro tekmo, potem dve slabi in spet eno dobro. Naša obramba je bila kritična. Indiana je iz igre metala 60-odstotno. Mislim, da je to veliko preveč. Če ne moreš ustaviti nasprotnikovega napada, izgubiš samozavest tudi v napadu. To ni opravičilo. Katastrofalno smo začeli tekmo in jo na podoben način tudi končali. Zagotovo ni bilo dobro," je bil po tekmi z Indiano v garderobi zelo kritičen Dragić, ki je dosegel osem točk.

Še je čas, da se rešijo

Enaintridesetletni organizator igre Miamija, ki je v boju za končnico trenutno v slabem položaju, v tej sezoni sicer dosega 18,3 točke na tekmo v povprečju.

"Lani smo sezono začeli z 11 zmagami in 30 porazi. Letos smo pri sedmih zmagah in devetih porazih. Veliko je še mogoče rešiti. Res je, da smo prejšnjo sezono končali zelo dobro, a to ni zagotovilo, da boš potem dobro začel tudi novo sezono. Treba je delati na igrišču in ustvariti kemijo v ekipi, ki je mi za zdaj še nimamo," je še povedal slovenski košarkarski zvezdnik, ki igra jubilejno deseto sezono v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Nova tekma z Miamijem ga čaka v noči na četrtek, ko bo v domači dvorani gostil Boston Celtics.

Na tekmi med Miamijem in Indiano je bila tudi ekipa Planet TV, prispevek pa si boste lahko zvečer ob 20. uri ogledali v oddaji Zicer na Planet 2.

Ne spreglejte