Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
17. 6. 2018,
10.40

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

liga ABA Luka Dončić Luka Dončić Petrol Olimpija Eurocup Evroliga

Nedelja, 17. 6. 2018, 10.40

5 let, 10 mesecev

EVROLIGA IN EUROCUP V SEZONI 2018/19

Elitna evropska sestavljanka brez slovenskega deleža

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Evroliga | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Potem ko je Bayern iz Münchna v finalu nemškega prvenstva ugnal Albo in si s tem zagotovil mesto v evroligi, je seznam udeležencev najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja za novo sezono dokončen.

Žalgiris iz Kaunasa se z Benom Udrihom še bori za naslov litovskega prvaka. Tudi tradicionalna grška bitka med Panathinaikosom in Olympiacosom še ni končana. Odločitev o prvaku pa bo v prihodnjem tednu padla še v Španiji, kjer v igri za naslov ostajata Dončićev Real in Baskonia.

A ker imajo omenjeni klubi, tako kot še šest drugih, licenco A in zagotovljen dolgoročni evroligaški status, je zadnjega udeleženca v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju za sezono 2018/19 določil razplet finala nemškega prvenstva. V tem je Bayern z rezultatom 3:2 v zmagah ugnal Albo, kar pomeni, da bodo Münchenčani igrali v evroligi, Berlinčani pa v EuroCupu.

Marvin Jones
Sportal Košarkarska tržnica: Jones, Clark, Prepelič ...

Preostala odprta mesta so že pred tem zapolnili Budućnost kot prvak lige ABA, Darušafaka z zmago v EuroCupu, Himki kot podprvak lige VTB in Gran Canaria z uvrstitvijo v polfinale španskega prvenstva.

Po zaključku nemškega prvenstva je skoraj dokončna tudi sestavljanka za EuroCup. Tam je znanih 23 od 24 udeležencev. Zadnjega bo vodstvo tekmovanja določilo s posebnim vabilom (wild card). Nanj še vedno upajo tudi v taboru Petrola Olimpije, čeprav je bil tovrstnega darila pred dnevi kot predstavnik lige ABA deležen že beograjski Partizan.

Evroliga 2018/19

Anadolu Efes, Barcelona, Baskonia, Bayern München, Budućnost, CSKA Moskva, Daruššafaka, Fenerbahče, Gran Canaria, Himki, Maccabi, Olimpia Milano, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid in Žalgiris.

 

EuroCup 2018/19

Crvena zvezda Beograd, Cedevita Zagreb, Mornar Bar, Partizan NIS Beograd, AS Monaco, Limoges CSP, ASVEL Villeurbanne, ALBA Berlin, Brose Bamberg, Ulm, Dolomiti Energia Trento, Brescia Leonessa, Fiat Torino, Rytas Vilnius, Asseco Gdynia, Zenit St Petersburg, UNICS Kazan, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Valencia Basket, MoraBanc Andorra, Unicaja Malaga, Tofas Bursa in Galatasaray Odeabank Carigrad.

 

Ne spreglejte