Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 3. 2012,
20.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Dragić

Torek, 13. 3. 2012, 20.07

8 let

Dragić prinesel zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Krke so v 25. krogu lige Aba premagali Radnički s 73:69 (21:29, 37:44, 49:57).

Čeprav ekipa Radničkega velja za zelo neugodnega gosta, saj je do te tekme slavila kar šestkrat na 11 gostujočih obračunih, pa to v zadnjem obdobju prerojene Krke ni prestrašilo. Novomeščani so namreč prišli do tretje zmage zapored, ki jih je utrdila kot drugo najboljšo slovensko ekipo lige. Tekma je imela dva dela: v prvem je glavno vlogo igral Michael Scott, ki je bil glavni akter pri držanju vodstva gostov, v drugem pa Zoran Dragić, po čigar zaslugi se je Krka vrnila v igro in prav ob koncu tekme naredila dokončni preobrat. Tako Dragić kot Scott sta tekmo končala s po 21 točkami.

Prvi polčas je minil v znamenju Radničkega, ki je praktično ves čas vodil. Svojo nepopustljivost pa so pokazali tudi Novomeščani, ki so se kmalu in večkrat znašli v kar visokem zaostanku (tudi za sedem, osem, devet točk), a se vedno z nizom košev vrnili v igro. Tudi ko je Boris Bakić zadel za vodstvo gostov s 34:24 v 13. minuti, so se Dolenjci odzvali in znižali zaostanek. Razlika med ekipama je bila predvsem ta, da so gosti imeli zelo razpoloženega in natančnega igralca - Michaela Scotta, ki je že v prvih 20 minutah zbral 16 točk in prav on je bil najbolj zaslužen za kar lep naskok pred nadaljevanjem.

Tudi v tretji četrtini so imeli igralci Radničkega igro še pod nadzorom in Novomeščane držali na varni, a nikakor ne neulovljivi razliki. Slednje se je izkazalo v zadnjem delu igre. Zoran Dragić, strelsko najbolj razpoložen mož v Krkinih vrstah, ki je v drugem polčasu "prevzel" Scottovo vlogo, je že v 33. minuti svojo ekipo povsem približal Radničkemu (59:61), Bojan Krivec pa je v 35. minuti izid izenačil. Točno dve minuti pred koncem je Smiljan Pavić Krki priigral točki prednosti, dobro minuto pred koncem pa je Dragić s trojko zadel za 71:68. Ko je Afik Haim Nissim unovčil še prosta meta za 73:68, je bil zmagovalec odločen.

Krka bo v zadnjem krogu rednega dela v soboto gostovala v Laškem.

Ne spreglejte