Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2013,
21.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Phoenix Suns

Petek, 1. 2. 2013, 21.39

7 let, 12 mesecev

Dragić blizu trojnemu dvojčku, Phoenix izgubil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V noči na soboto je Goran Dragić s Phoenixom gostil Dallas. Slovenski košarkar je napolnil svojo statistiko, kljub temu pa je njegovo moštvo izgubilo z Dallasom. Neuspešen tudi Udrihov Milwaukee.

Sonca so sicer doma izgubila z 99:109 proti Dallas Mavericks, a je bil Dragić z 19 točkami drugi najboljši strelec gostiteljev. Dosegel je še devet podaj in osem skokov. Z dvajsetimi točkami je bil pri Phoenixu najboljši Shannon Brown s klopi, prav toliko jih je za Dallas prispeval O.J. Mayo. Čeprav so telički večji del tekme zaostajali, pa jih je trojka Vincea Carterja slabih devet minut pred koncem tekme pripeljala do vodstva s 84:81, ki ga igralci Dallasa nato niso več spustili iz rok. Delni izid 12:4 v tem delu tekme je bil dovolj za zmago gostov, Phoenix pa se ni več približal na manj kot pet točk.

"Preprosto nismo igrali več zbrano, kot na zadnji tekmi. Obramba je bila preslaba," je po tekmi za spletno stran espn.com dejal slovenski košarkar Dragić.

Košarkarji New York Knicks so v Madison Square Gardnu dosegli že četrto zaporedno zmago proti moštvu Bena Udriha Milwaukee Bucks. Pri domačih je blestel Carmelo Anthony s 25 točkami, pri gostih je bil najboljši strelec Ersan Iljašova z 19 koši. Udrih je za svoje moštvo v slabih 16 minutah na parketu prispeval sedem točk.

Gostje so dobili prvi polčas s 53 proti 47 in vodili nato še vse do zaključka tretje četrtine, ko so se domačini prebudili in naredili preobrat, pobudo pa so potem ohranili vse do konca tekme.

Udrih je za svoje moštvo v slabih 16 minutah na parketu prispeval sedem točk, s čimer je bil peti strelec Bucksov. Ob štirih poskusih je trikrat zadel za dve točki in dodal še en prosti met. Imel je tudi dva skoka in dve podaji. Od Udriha sinoči sicer ni bilo mogoče dobiti potrditve glede igranja za slovensko reprezentanco na letošnjem evropskem prvenstvu v Sloveniji. Za skupino slovenskih novinarjev ni bil dostopen že pred tekmo, ko pravila lige NBA dovoljujejo izjave. Igralci morajo biti na voljo za izjave tudi po tekmi, vendar pa se je Udrih iz neznanega razloga na skrivaj umaknil iz slačilnice skozi zadnja vrata.

V ostalih tekmah so edini poraz pred domačimi gledalci poleg sonc morali priznati še igralci Minnesota Timbervolwes, ki so s 100:111 klonili proti Los Angeles Lakers, medtem ko so se ostala domača moštva veselila zmag. Toronto Raptors so Los Anegeles Clippers premagali z 98:73, Indiana Pacers Miami Heat s 102:89, Boston Celtics Orlando Magic s 97:84, Brooklyn Nets pa Chicago Bulls s 93:89. Philadelphia 76ers so bili od Sacramento Kings boljši z 89:80, Detroit Pistons od Cleveland Cavaliers s 117:99, Memphis Grizzlies od Washington Wizards s 85:76, Denver Nuggets od New Orleans Hornets z visokih 113:98, Utah Jazz pa od Portland Trail Blazers s 86:77.

Ne spreglejte