Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
9. 6. 2016,
6.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Cleveland Cavaliers Golden State Warriors

Četrtek, 9. 6. 2016, 6.43

6 let, 7 mesecev

Liga NBA, 8. junij (finale, 3. tekma)

Kralj James se ne da, povozil je Curryja in soigralce

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Na prvih dveh tekmah finala lige NBA so aktualni prvaki Golden State Warriors prepričljivo zmagali na domačih tleh, zdaj, ko se je serija preselila v Cleveland, pa je zablestel LeBron James z druščino.

James se ne predaja. Z odlično igro so znižali zaostanek v zmagah na 1:2. | Foto: James se ne predaja. Z odlično igro so znižali zaostanek v zmagah na 1:2. Čeprav košarkarji Clevelanda niso mogli računati na pomoč Kevina Lova, ki je na drugi tekmi doživel pretres možganov – hotel je sicer igrati, vendar mu vodstvo lige NBA še ni dovolilo stopiti na parket –, jih to ni oviralo, da ne bi prikazali odlične predstave. Kronali so jo z visoko zmago s 120:90.

Namesto Lova je v prvi peterki zaigral izkušeni Richard Jefferson, izvrstno igro pa sta pokazala LeBron James in Kyrie Irving. Prvi zvezdnik Clevelanda je dosegel 32 točk, ob tem pa se pohvalil še z enajstimi skoki in šestimi podajami, medtem ko je Irving tekmo končal pri 30 točkah in osmih podajah.

Pri gostih tokrat ni bilo razpoloženega košarkarja. Naveza Stephen CurryKlay Thompson je skupaj dosegla 29 točk, od tega jih je Curry prispeval 19.

"Sledite mi od začetka in opravite svoje delo!"

Domači so prepričljivo dobili skok (52:32) in se veselili visoke zmage, ki jih je vrnila v bitko za naslov prvaka lige NBA.

"Trenerski štab nam je dal odličen načrt, ki smo ga v vseh 48 minutah igre uresničevali," je bil vidno zadovoljen James. Tako kot soigralci je kar srkal energijo 20-tisočglave množice, kolikor navijačev se je zbralo v podporo Konjenici.

Curry in soigralci so bili po mnenju trenerja Steva Kerra v obrambi premehki. | Foto: Curry in soigralci so bili po mnenju trenerja Steva Kerra v obrambi premehki.

"Enak pristop moramo imeti tudi v petek. Vse se je začelo v obrambi, nadaljevalo pa v napadu," je dodal James, ki je pred tekmo kot pravi vodja svojim igralcem dal jasno navodilo: "Sledite mi od začetka in opravite svoje delo!"

"Premehki smo bili. Ko si premehak, te vsak pretepe," je razlog za poraz našel trener Golden Stata Steve Kerr.

Liga NBA, 8. junij (finale, 3. tekma):

Cleveland Cavaliers : Golden State Warriors 120:90 /1:2/
James 32, 11 sk., 6 podaj, Irving 30, 8 podaj, Smith 20; Curry 19, Barnes 18, Iguodala 11
/ / - izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage.

Ne spreglejte