Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2024,
20.00

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
Eurocup Eurocup Zlatorog laško liga ABA liga ABA DeWayne Stewart Devin Robinson Zvezdan Mitrović Jaka Blažič Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Bine Prepelič

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2024, 20.00

1 teden

Prva pripravljalna tekme Cedevite Olimpije

Cedevita Olimpija prvo tekmo sezone dobila za 48 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija je prvo tekmo sezone dobila za 48 točk. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je prvo tekmo sezone dobila za 48 točk.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Po dobrem tednu skupnih treningov so košarkarji Cedevite Olimpije za zaprtimi vrati odigrali prvo pripravljalno tekmo. V Kranjski Gori so Zlatorog iz Laškega premagali s 101:53. S 16 točkami je bil najboljši strelec ljubljanske ekipe Devin Robinson.

Cedevita Olimpija priprave Jaka Blažič
Sportal Kapetan Blažič ima dobre novice: Zdaj sem brez bolečin #video

Jaka Blažič | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Jaka Blažič Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Prenovljena Cedevita Olimpija se pripravlja na novo sezono v mednarodnih tekmovanjih, torej v ligi ABA in Eurocupu, kjer je iz prejšnje sezone precej dolžna. V jadranski konkurenci je izpadla v četrtfinalu, v evropskem pokalu pa dobila eno samo tekmo. Pod vodstvom novega trenerja Zvezdana Mitrovića so si na prvi tekmi priigrali lepo popotnico za nadaljevanje priprav. 

Proti Zlatorogu so že ob polčasu vodili za 24 točk (48:24). Pred zadnjo četrtino so vodili s 77:41. Zadnji del igre je po dogovoru med obema kluboma trajal le osem minut, priložnost za igro pa so, z izjemo lažje poškodovanega Gregorja Glasa, dobili vsi igralci, ki so se v preteklem delovnem tednu mudili na pripravah na Gorenjskem. Največ točk je dosegel Devin Robinson (16), dvomestni pa so bili še DJ Stewart (12), Derek Ogbeide (11) in Žiga Daneu (10). Kapetan Jaka Blažič je dal šest točk in imel še štiri asistence. 

"Imeli smo naporne priprave, oddelali trde treninge. V igro smo vnesli nekaj novih akcij in postavili nek osnovni princip. Treba je še vse nadgraditi tako v obrambi kot napadu," je po tekmi z Laščani dejal Bine Prepelič, ki je imel še šest skokov. "Za nami je prva pripravljalna tekma proti Zlatorogu. Vedeli smo, da moramo v tekmo vstopiti kot v vsako drugo, nismo podcenjevali tekmeca in odigrali suvereno. Vemo, da je bilo še vedno storjenih preveč napak. Preveč smo imeli izgubljenih žog, nasprotniku smo dopustili preveč skokov v napadu. To bo treba odpraviti v prihajajočih tednih priprav."

V prihodnjem tednu Cedevito Olimpijo čakata dve pripravljalni tekmi. V petek se bodo ljubljanski košarkarji v slovenski prestolnici pomerili z Budućnostjo VOLI, v nedeljo pa bodo v Ljubljani gostili Split. Obe bosta še za zaprtimi vrati. Prvič se bodo javnosti predstavili 6. septembra, ko bodo v okviru ljubljanskega festivala športa v Tivoliju najprej igrali s prvakom evrolige Panathinaikosom.

Cedevita Olimpija priprave
Sportal V Ljubljano prihajajo Panathinaikos, Anadolu Efes in Bayern
Cedevita Olimpija priprave
Sportal Ključen trenutek sezone, a že prva težava, poškodba Glasa
Ne spreglejte