Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 6. 2011,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miami Dallas

Nedelja, 5. 6. 2011, 17.04

8 let

Bosh z bolečim očesom junak Miamija (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Miamija so v tretji tekmi finala lige NBA prekrižali načrte Dallasu in z zmago v Teksasu povedli v skupnih zmagah z 2:1. Zmagoviti koš je slabih 40 sekund pred koncem dosegel Chris Bosh.

Ko se je Chris Bosh - v uvodni četrtini si je pri nesrečnem trku z Jasonom Kiddom prislužil ''udarec'' v levo oko in se nemočno zgrudil na tla (video posnetek spodaj), nato pa iz igre zgrešil večino metov - v zadnji minuti vpisal med strelce, je Miami povedel z 88:86. "Zaupam vase in zaupajo mi tudi soigralci. To mi veliko pomeni in tudi zato v takšnih trenutkih lahko ohranim mirno roko," je dejal Bosh. Do konca je bilo po njegovem kopu še več kot 39 sekund. Vseeno sta ostali mrežici do konca dvoboja nedotaknjeni. Pri gostiteljih je skušal, podobno kot na drugi tekmi velikega finala, stvari v svoje roke prevzeti Dirk Nowitzki, a mu je tokrat Udonis Haslem preprečil namero. Ostalo je pri zmagi gostov iz Floride, zelo pomembni, o čemer priča tudi statistika. Od leta 1985, ko se finale igra v ritmu 2-3-2, so zmagovalci tretjega srečanja osvojili lovoriko kar enajstkrat. ''Telički'' so se tudi v noči na ponedeljek po slovenskem času spogledovali s preobratom. Na drugi tekmi so v zadnji četrtini nadoknadili zaostanek 15 točk, tokrat so izničili malenkost manjšega (14), a po zmagovitem košu Bosha niso več našli protiodgovora. "To je popolna zmaga. Skušali smo dobiti tekmo zahvaljujoč predvsem dobri igri v obrambi in danes lahko rečem, da nam je to uspelo," je povedal Dwayne Wade.

Po zaostanku s 74:81 (do konca je bilo še šest minut in pol) je stvari v svoje roke prevzel Nowitzki, prispeval 12 zaporednih točk za gostitelje (skupaj 34), finalista pa sta v zaključno minuto vstopila izenačena (86:86). Nato pa je upe gostiteljev po podaji LeBrona Jamesa pokopal že omenjeni Bosh. Največ točk za goste je prispeval Dwayne Wade (29) in spomnil na čase, ko je Miami prek Dallasa že osvojil prvenstvo (2006). "Imeli smo kar nekaj priložnosti, a danes žal nismo bili dovolj dobri. Košarka ni igra, v kateri bi lahko vedno znova zaostajali za 15 točk, nato pa prišli do preobrata. Takšnih padcev v igri si enostavno ne smemo več privoščiti," je po porazu povedal prvi zvezdnik teličkov Nowitzki.

Prihodnja tekma, četrta v finalnem ciklusu, bo odigrana v noči na sredo po slovenskem času. Znova v Dallasu.


Liga NBA, finale, tretja tekma:

Dallas Mavericks : Miami Heat 86:88 /1:2/ Nowitzki 34, 11 sk., Terry 15; Wade 29, 11 sk., Bosh 18, James 17, 9 podaj

// - izid v zmagah, igrajo po sistemu 2-3-2

Ne spreglejte