Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 9. 2014,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mike Krzyzewski

Sreda, 10. 9. 2014, 10.08

8 let

Ameriški selektor priznava: Premagljivi smo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav so ameriški košarkarji v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Barceloni Slovence odpihnili s kar 43 točkami naskoka, pa je selektor Mike Krzyzewski po tekmi o Zdovčevi četi govoril v presežniku.

"Vedno je čast igrati proti Sloveniji, ki je odlično trenersko vodena," je po visoki četrtfinalni zmagi nad Slovenijo (119:76) za ameriške medije dejal selektor Mike Krzyzewski, ki se je še pred hvalospevi na račun svojih nepopustljivih in vidno motiviranih izbrancev dotaknil slovenske kakovosti.

"Z bratoma Dragić in Domnom Lorbkom imajo tri izstopajoče zunanje igralce, kar so dokazovali na vsem prvenstvu. Že pred tekmo nam je bilo jasno, da bo težko igrati proti njim. Igrali smo čvrsto, strli pa smo jih šele v drugem polčasu," je dodal znameniti košarkarski strokovnjak, ki ga onstran Atlantika poznajo pod vzdevkom "coach K" (trener K).

Kljub zadovoljstvu po sedmi zmagi v nizu in izjemnem strelskem povprečju (102 točki na tekmo) pa Krzyzewski vendarle še ne želi preskakovati ovir in sanjariti o ameriški himni na sklepni podelitvi. Na vprašanje, ali je njegova reprezentanca premagljiva, je kot iz topa izstrelil: "Premagljivi smo. O tem ni dvoma. Zavedati se moramo svoje mladosti. Prav zaradi tega sem še toliko bolj zadovoljen z dozdajšnjimi predstavami."

Kapo dol pred Slovenci

"Izvrstna tekma. Kapo dol pred Slovenci. Imajo odlično ekipo, ki je nevarna predvsem pri metu za tri točke. Tudi proti nam so se čvrsto borili. Dihali so nam za ovratnik, saj smo na glavni odmor odšli le s sedmimi točkami prednosti. Pomembno pa je, da smo vztrajali pri svoji igri, čeprav nam sprva met nikakor ni stekel," pa je ob zmagi nad Slovenci dejal Anthony Davis, ki bo zdaj svoje misli preusmeril na naslednjega tekmeca – Litvo.

Američani se na litovsko igro do zdaj še niso posebej pripravljali, vseeno pa menijo, da imajo do četrtka dovolj časa. "Poznamo njihovo miselnost. Gre za košarkarje iz dežele košarke. Obožujejo ta šport in igrajo s čustvi. Obenem imajo, podobno kot tudi Slovenci, na tribunah vedno veliko navijačev. Vem, da nas čaka nova težka tekma," razmišlja trener Krzyzewski.

Ne spreglejte