Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2019,
20.10

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

liga ABA KK Krka Novo mesto Petrol Olimpija

Ponedeljek, 21. 1. 2019, 20.10

5 let, 3 mesece

Liga ABA, 16. krog

Olimpija visoko izgubila v Zagrebu, Murićevi pa pri prvaku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Petrol Olimpija oostende | Olimpija je Ciboni priznala premoč s 70:87. | Foto Sportida

Olimpija je Ciboni priznala premoč s 70:87.

Foto: Sportida

Na zadnji tekmi 16. kroga je tretja Budućnost na derbiju z 80:78 ugnala drugo Cedevito, pri kateri je Edo Murić v dobrih 22 minutah dosegel deset točk in štiri skoke. Košarkarji ekipe Petrol Olimpija, ki so v prejšnjem krogu vknjižili dve točki proti Megi Bemax, so v nedeljo v Zagrebu pri Ciboni izgubili s 70:87 in ostali pri petih zmagah v tem tekmovanju.

Olimpija v Zagrebu ni imela pravih možnosti za zmago. Cibona je povedla z 2:0 in nato vodstvo držala vse srečanje. Ljubljančani so se na odmor odpravili z 11 točkami zaostanka, se ob koncu tretje četrtine približali na osem, v zadnjem mestu pa popustili. Gostitelji so ušli na +19, na koncu pa slavili za 17 (87:70).

Ob zmagi je bil z 21 točkami najbolj razpoložen Filip Bundović, 17 jih je dodal Damir Markota. V dresu zmajev je Miha Lapornik dosegel 18 točk, po 11 sta jih dodala Jan Špan in Roko Badžim.

Cibona je z zmago skočila na šesto mesto, Olimpija je deseta.

Krka izgubila v končnici

Krka je v petek po napetem koncu tekme izgubila proti Igokei (69:71). Tragični junak Krke je bil Marko Jošilo, ki je izgubil žogo v zadnjem napadu, s 27 točkami pa je bil prvi strelec srečanja. 

Krka je v zaključku srečanja izgubila z Igokeo. | Foto: Nebojša Paraušić/Sportida Krka je v zaključku srečanja izgubila z Igokeo. Foto: Nebojša Paraušić/Sportida

Krka je sicer dobro odprla srečanje proti Igokei, povedla z 20:12, nato pa so bolje zaigrali tudi košarkarji iz kluba iz Bosne in Hercegovine. Do konca prve četrtine so prednost novomeške ekipe izničili, v drugih desetih minutah pa so vodili tudi že z devetimi točkami prednosti. Dolenjci so se nato zbrali, ujeli priključek, v napeti končnici pa so zapravili možnosti za četrti uspeh.

17 sekund do konca je Jošilo pri izidu 69:69 izgubil žogo, s polaganjem pa je napako prvega strelca tekme kaznoval Đorđe Milošević. Jošilo je šest sekund do konca poskusil še s trojko, a je bil neuspešen. Igokea je slavila z 71:69.

Pri Krki je 15 točk dosegel novinec v novomeškem dresu Dominik Mavra, Jure Lalić je prispeval 10 točk. Pri Igokei je bil strelsko najuspešnejši Milošević s 14 točkami.

Lestvica

Dominik Mavra
Sportal Krko okrepil hrvaški reprezentant
Saša Nikitović
Sportal Pri Olimpiji skoraj brez treningov
Ne spreglejte