Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 7. 2024,
20.15

Osveženo pred

1 dan, 11 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,78

Natisni članek

Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard Andrej Hauptman Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Nedelja, 14. 7. 2024, 20.15

1 dan, 11 ur

Andrej Hauptman po zmagi Tadeja Pogačarja v 15. etapi Toura

Tadej Pogačar navdušil vodilne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,78
Tadej Pogačar | Tadej Pogačar piše posebne zgodbe na Touru. | Foto Reuters

Tadej Pogačar piše posebne zgodbe na Touru.

Foto: Reuters

V 15. etapi Dirke po Franciji je slovenski kolesar Tadej Pogačar poskrbel za novo navdušenje med svojimi privrženci kot tudi vsemi v ekipi UAE Emirates. Športni direktor moštva Andrej Hauptman je za slovensko nacionalno televizijo izpostavil, da si boljšega tedna ne bi mogli želeti.

Tako v soboto kakor tudi nedeljo je bil načrt, da Tadej Pogačar sledi Jonasu Vingegaardu in mu v zaključku poskuša vzeti kakšne sekunde. A je Pogi kolesarsko tako inteligenten, da ve, kdaj tekmec ne kolesari na pravih obratih.

Če k temu dodamo še njegove močne noge, s katerimi kolesari na letošnjem Touru, je jasno, da se je v obeh gorskih etapah pravilno odločil za predčasen napad. Obakrat je začutil, da gre lahko hitreje od Vingegaarda.

Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar po novi poeziji na Dirki po Franciji: V moji glavi se je veliko dogajalo

"Nismo se pogovarjali o napadu. Vsi poznamo Tadeja."

V soboto ga je prehitel za 39 sekund, v nedeljo minuto in devet sekund, potem ko je skočil dobrih pet kilometrov pred ciljem. "Nismo se pogovarjali o napadu. Vsi poznamo Tadeja. Ko začuti priložnost ali malenkostno slabši trenutek tekmeca, vedno napade. Tudi danes je bilo tako, a ni bilo v načrtu," je za RTVS po koncu nedelje dejal športni direktor UAE Emirates Andrej Hauptman.

Andrej Hauptman je zadovoljen z razpletom na Touru, a opozarja na zbranost v zadnjem tednu. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Andrej Hauptman je zadovoljen z razpletom na Touru, a opozarja na zbranost v zadnjem tednu. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Ko je Danec v sredo v zaključnem šprintu v klanec prehitel Pogačarja, so se začela pojavljati različna vprašanja, kaj to pomeni v luči obeh gorskih etap ob koncu tedna. Pogi je odgovoril na najboljši mogoč način.

"Več kot to si ne bi mogli želeti"

"Vsak dan na Touru je lahko odločilen. Malenkost malce slabši dan in se lahko v zahtevni etapi naredijo minutne razlike. Morali bomo biti zelo zbrani in se v ponedeljek spočiti, še vedno pa biti na kolesu. Potem bomo morali biti zbrani v torkovi ravninski etapi in si želeti, da bomo imeli dobre noge v peklenskem zadnjem koncu tedna pred Nico," je za slovensko nacionalno televizijo povedal Hempi. Tadej Pogačar | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Kakšna je splošna ocena drugega tedna, ni treba prav nič ugibati, saj se Pogačar v zadnji teden podaja s prednostjo 3:09 pred Jonasom in 5:19 pred Remcom Evenepoelom, ki je danes kot tretji prikolesaril v cilj.

"Več kot to si ne bi mogli želeti. Verjamem, da smo iztržili, kar je bilo mogoče. Pozorni smo bili tudi na to, da ekipe nismo preveč iztrošili. Naredili smo vse. Zdaj se moramo spočiti in zdržati," je zaključil pogovor Hauptman.

Results powered by FirstCycling.com

Chris Froome
Sportal Nočna mora lastnika rumene majice na Dirki po Franciji
tumb_navijac
Sportal Policija aretirala navijača, ki je v Pogačarja in Vingegaarda metal čips
Tadej Pogačar
Sportal Sanjska vožnja Tadeja Pogačarja in nova izjemna zmaga!
Ne spreglejte