Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 7. 2017,
17.49

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Žiga Pandur Jure Žabjek

Sobota, 1. 7. 2017, 17.49

6 let, 9 mesecev

Svetovni pokal, Andora

Žabjek v Andori spet zelo hiter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jure Žabjek | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Trenutno najboljši slovenski gorski kolesar v disciplini spust Jure Žabjek je tudi na svetovnem pokalu v Andori opozoril nase. Član ekipe Unior Tools Team je osvojil 15. mesto. Za zmagovalcem Troyem Brosnanom iz Avstralije je zaostal 11,6 sekunde. Drugi Slovenec v finalu dirke v Vallnordu Žiga Pandur je bil 50. Slovenska profesionalna ekipa Unior Tools je sicer vpisala nov lep moštveni uspeh. Francoz Rudy Cabirou je bil 21., Valižan Taylor Vernon pa je končal na 31. mestu.

Žabjek je sicer v tem mesecu v odlični formi. V začetku junija je v Fort Williamu na Škotskem končal na 25. mestu, s čimer je izenačil najboljšo slovensko moško uvrstitev na teh tekmovanjih, teden dni kasneje pa je v Leogangu v Avstriji prikolesaril do 12. mestu in najboljšega slovenskega dosežka na tekmah svetovnega pokala v moški konkurenci.

"Zagotovo sem zadovoljen. Letos sem ciljal na uvrstitve med najboljši 20 in to mi zdaj uspeva na vseh prizoriščih. Finalna vožnja je bila super, naredil sem le eno manjšo napako. Na tej progi v Andori drugače skoraj ne gre, saj je tehnična in fizično zahtevna. Na spodnjem delu sem se držal malce nazaj, nisem želel ponoviti lanske napake, ko sem padel tik pred ciljem in sem s to vožnjo naredil dober rezultat. Tudi sam nad seboj sem presenečen da mi gre tako dobro na tako različnih prizoriščih in na tako različnih progah. Tudi s 25. mestom v Fort Williamu sem bil zelo zadovoljen in upam, da bo šlo tako še naprej do konca sezone," je povedal Žabjek.

Vodi Južnoafričan, Žabjek 17.

Po štirih od sedmih svetovnih pokalov v sezoni je Žabjek v skupnem seštevku 17., zbral je 248 točk. Vodi Južnoafričan Greg Minaar (672). Pandur je 75.

Pri ženskah je slavila Francozinja Myriam Nicole, Slovenk tokrat ni bilo na startu.

V nedeljo bo v Andori še dirka v olimpijskem krosu s Tanjo Žakelj.
Ne spreglejte