Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2013,
7.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Simon Špilak

Petek, 1. 2. 2013, 7.47

8 let

Špilak in Vrečer na Majorki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Od nedelje pa do srede bodo na Majorki na sporedu štiri enodnevne kolesarske dirke, na katerih bosta letošnjo sezono pričela tudi Slovenca Simon Špilak in Robert Vrečer.

V štirih dneh bodo na sporedu štiri enodnevne dirke prve kategorije, ki štejejo za 22. Kolesarski izziv Majorke. Posebnost teh dirk je, da se tisti kolesarji, ki nastopijo na vseh štirih enodnevnih dirkah, borijo tudi za skupni seštevek, za kar pa ne dobijo točk Mednarodne kolesarske zveze. Točke so na razpolago le na posamezni dirki, na kateri lahko nastopijo različni kolesarji posameznih ekip. Za nastop na vseh štirih dirkah sta predvidena tudi Simon Špilak (Katjuša) in Robert Vrečer (Euskaltel-Euskadi). ''Včeraj me je menedžer ekipe Igor Gonzalez de Galdeano obvestil, da bom nastopil na dirkah na Majorki. Vskočil bom namesto Nemca Schulzeja, ki se je poškodoval na treningu. Zadovoljen sem, da sem dobil priložnost, saj se že prav veselim dirkanja in toplega vremena. Nisem slab, a še zdaleč nisem v najboljši formi. Letos bom prvi vrhunec forme tempiral za mesec maj in dirko po Italiji,'' je pred odhodom v Španijo za Sportal povedal Robert Vrečer.

Na dirke je povabljenih 19 ekip, od katerih jih ima 9 Pro Team licenco. Lani je zmago na prvih dveh dirkah slavil Britanec Andrew Fenn (Omega Pharma-Quick Step). Na tretji dirki je bil najboljši Edvald Boasson Hagen (Sky), medtem ko je dirka Trofeo Platja de Muro letos na sporedu prvič. Na prvih dveh dirkah lahko pričakujemo ciljni šprint glavnine, medtem ko sta tretja in četrta dirka glede na profil tako zahtevni, da v cilju ne bo v prvi skupini več kot 50 kolesarjev. Sezono bodo na teh dirkah pričeli tudi Bradley Wiggins, Igor Anton, Alejandro Valverde, Tony Martin, Luis Leon Sanchez, Christopher Froome, Damiano Cunego ter še nekateri odlični kolesarji.

Ne spreglejte