Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2023,
18.15

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Špela Kern

Torek, 25. 7. 2023, 18.15

9 mesecev, 1 teden

Ženska Dirka po Franciji, 3. etapa

Špela Kern zaradi padca končala Tour

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Špela Kern | Špela Kern | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Špela Kern

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Slovenska kolesarka Špela Kern (Cofidis) je morala zaradi posledic padca v drugi etapi predčasno končati Dirko po Franciji. V deževnih razmerah je na mokrem cestišču v ponedeljek prišlo do številnih padcev, v enem od teh pa si je 33-letna Slovenka poškodovala desno zapestje.

Ponedeljkovo etapo od Clermont-Ferranda do Mauriaca (151,7 km) je zaznamovalo precej padcev na spolzkem cestišču. Okoli 50 kilometrov pred ciljem je bila v enem od teh udeležena tudi Špela Kern, ki jo je po tleh odnesla Kanadčanka Alison Jackson, sicer zmagovalka dirke Pariz–Roubaix. Triintridesetletna članica Cofidisa je sicer nadaljevala etapo, jo končala pri dnu na 147. mestu, naslednji dan pa uradno sklenila svoj prvi nastop na Touru. Kernova je bila v skupnem seštevku 140. s skoraj pol ure zaostanka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Špela Kern (@spela_kern)

Še slabše jo je odnesla Nizozemka Eva van Agt, ki se je na spustu nekaj kilometrov pred ciljem po padcu zaletela v varnostno ograjo. Zaradi številnih odrgnin in pretresa možganov so jo morali prepeljati v bolnišnico, je sporočila njena ekipa Jumbo-Visma.

Belgijka Lotte Kopecky (Worx Protime) je po torkovi tretji etapi še povečala vodstvo v skupnem seštevku. Zasedla je tretje mesto, si priborila štiri bonifikacijske sekunde in bila še dve sekundi hitrejša od Nemke Lianne Lippert, ki tako zdaj za njo zaostaja 55 sekund.

V razgibani, 142 kilometrov dolgi etapi s ciljem v Montigniacu sta dvojno zmagoslavje zabeležili nizozemski kolesarki. Lorena Wiebes, sicer moštvena kolegica vodilne v skupnem seštevku, je bila v šprintu močnejša od slavnejše rojakinje Marianne Vos. Zadnjih 50 kilometrov je sama bežala Belgijka Julie Van de Velde, a jo je glavna skupina nekaj sto metrov pred ciljem ujela.

Ne spreglejte