Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 9. 2012,
8.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bradley Wiggins

Ponedeljek, 10. 9. 2012, 8.58

8 let

Rodriguez diha za ovratnik Wigginsu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po končani dirki po Španiji ter dirki za Veliko nagrado Montreala je Mednarodna kolesarska zveza objavila novo lestvico točkovanja dirk Svetovnega koledarja. Rodriguez tik za Wigginsom.

Na dirki po Španiji se je zmage veselil Alberto Contador, medtem ko je zmagovalec dirke za Veliko nagrado Montreala postal Norvežan Lars Petter Nordhaug. Na prvem mestu lestvice točkovanja dirk Svetovnega koledarja med posamezniki ostaja Britanec Bradley Wiggins, kateremu se je le na 9 točk zaostanka približal Španec Joaquin Rodriguez. Vsi ostali kolesarji zaostajajo že skoraj 200 točk za njima kar pomeni, da sta v igri za zmago v tem točkovanju ostala le še Wiggins in Rodriguez. Poleg tega obstaja tudi verjetnost, da kdo izmed omenjene dvojice ne bo nastopil na zadnjih dveh dirkah Svetovnega koledarja, ki bosta na sporedu konec septembra in v sredini oktobra.

Veliko število točk so na dirki po Španiji prejeli še Alejandro Valverde, ki je sedaj na 5. mestu, Christopher Froome, ki je na 7. mestu ter Alberto Contador, ki je na 10. mestu lestvice. Norvežan Nordhaug, ki je zmagal dirko za Veliko nagrado Montreala, je na 39. mestu. Na dirki po Španiji ter obeh enodnevnih dirkah v Kanadi Slovenci niso osvojili novih točk. Jani Brajkovič je na 48. mestu kot najvišje uvrščeni Slovenec. Na lestvici ekip si je zmago že zagotovila britanska ekipa Sky. Sicer bo za točkovanje pri ekipah štela tudi ekipna vožnja na čas na svetovnem prvenstvu, ki bo na sporedu v nedeljo, ki prihaja, a ima ekipa Sky neulovljivo točkovno prednost. Poleg tega sodi ekipa Sky poleg ekip Garmin-Sharp, Katjuša, BMC Racing in Omega Pharma-Quick Step v ozek krog favoritov za osvojitev premierne lovorike saj bo tovrstna preizkušnja na svetovnih prvenstvih na sporedu prvič.

Na lestvici držav je Slovenija na 16. mestu, medtem ko je tudi v tem točkovanju Španija že osvojila končno prvo mesto. Konec septembra bo na sporedu enodnevna dirka Il Lombardija (po Lombardiji) ter od 9. – 13. 10. še etapna dirka po Pekingu, kar pomeni, da bosta letos objavljeni le še dve lestvici točkovanja dirk Svetovnega koledarja. Ja, konec sezone je vse bližje. Nekateri kolesarji so tega zelo veseli, medtem ko je tudi veliko takšnih, ki še niso dosegli vidnejšega rezultata oz. takšnih, ki še nimajo pogodbe za prihodnjo sezono. Med slednjimi je veliko takšnih, ki bi radi, da bi sezona trajala vse do novega leta.

Ne spreglejte