Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2013,
15.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Polanc Radenska

Nedelja, 12. 5. 2013, 15.50

7 let, 12 mesecev

Polancu dirka po Furlaniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Enaindvajsetletni Jan Polanc je zmagovalec jubilejne 50. kolesarske dirke po Furlaniji (2.2). Kolesar Radenske je znova potrdil svoj talent. Zadnja etapa Simionu.

V zadnji nedeljski etapi, ki je bila dolga 150 kilometrov, so imeli moštveni kolegi Jan Polanca zahtevno nalogo, saj so morali ubraniti vse napade tekmecev. Da je bila naloga še težja, je poskrbel profil etape, ki je kolesarje popeljal preko treh kategoriziranih vzponov tretje kategorije. Moštveni kolegi Polanca so na čelu glavnine narekovali tempo vse od petdesetega kilometra etape pa do petnajstih kilometrov do cilja. Pred pričetkom zadnjega vzpona, katerega vrh je bil 6 kilometrov do cilja, so bili ujeti ubežniki, ki so bili v begu v današnji etapi. Na klanec se Polanc ni pustil presenetiti in je sledil napadom. V cilj je skupaj prikolesarila skupina, v kateri je bilo cca 40 kolesarjev. O zmagovalcu etape je odločal ciljni šprint, v katerem se je zmage veselil Italijan Paolo Simion. Polanc je etapo končal v prvi skupini in tako zadržal vodstvo v skupnem seštevku dirke.

Poleg zmage v skupnem seštevku je Polanc osvojil tudi majico najboljšega mladega kolesarja v skupnem seštevku dirke. "S prikazanim na dirki sem izjemno zadovoljen. Fantje so dirkali, kot smo se dogovorili. Sedaj nas čaka nekaj aktivnega odmora nato pa nastop na Dirki miru," je po zmagoslavju svojih varovancev za Sportal povedal športni direktor ekipe Marko Polanc. Jan Polanc je etapo končal v prvi skupini in tako zadržal vodstvo v skupnem seštevku dirke. Polanc je tako drugi Slovenec, ki je zmagal v skupnem seštevku te dirke. Leta 2004 je kot član italijanske amaterske ekipe Ima Moro Brugnotto zmago slavil Matej Mugerli. Leta 2008 in 2007 sta dirko na 2. mestu končala Robert Vrečer in Vladimir Kerkez. Polanc se je na listi zmagovalcev pridružil kolesarskim legendam kot so Felice Gimondi, Claudio Chiappucci, Bruno Bulić, Gilberto Simoni in Danilo Di Luca.

Ne spreglejte