Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 8. 2017,
17.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Nik Čemažar

Sreda, 2. 8. 2017, 17.50

6 let, 7 mesecev

Nik Čemažar v samem evropskem vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Na evropskem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v danskem Herningu so podelili prve komplete medalj. Za naslove evropskih prvakov so se pomerili mladinke, mladinci in mlajše članice. Od peterice Slovencev se je najbolje odrezal mladinec Nik Čemažar, ki je osvojil šesto mesto.

Prve so se na progo podale mladinke, med katerimi je bila na 18,2 kilometra dolgi progi najboljša Italijanka Elena Pirrone. Osem sekund počasnejši čas je postavila še ena Italijanka Letizia Paternoster, 11 sekund je na tretjem mestu zaostala Danka Emma Cecilie Norsgaard Jorgensen. Vita Movrin je na 23. mestu zaostala dve minuti in 10 sekund.

Mladinci so morali premagati 31,5 kilometra, visoka pričakovanja slovenskega tabora je upravičil Nik Čemažar, ki je v tej sezoni nanizal nekaj dobrih rezultatov v tej disciplini. Kolesar kranjskega kluba je na koncu za zmagovalcem Andreasom Leknessundom iz Norveške zaostal 46 sekund. Drugo mesto je osvojil domačin Julius Johansen, ki je bil 14 sekund počasnejši, tretjega pa Belgijec Sebastien Grignard, ki je za Norvežanom zaostal 19 sekund. Drugi Slovenec Luka Sagadin je bil 27. in 2:42 minute počasnejši od novega evropskega prvaka.

Žigartova in Jeretina malce za prvo dvajseterico

Tudi mlajše članice so morale prekolesariti 31,5 kilometra, naslova se je na koncu veselila Danka Pernille Mathiesen, ki je bila za štiri sekunde boljša od rojakinje Cecilie Uttrup Ludwig in za 11 od Nemke Lise Klein, ki je osvojila bron. Urška Žigart je končala na 21. mestu z zaostankom 5:04 minute, Katja Jeretina pa na 26. mestu z zaostankom 9:16 minute.

V četrtek so na sporedu kronometri za članice, mlajše člane in člane. Nastopila bosta Izidor Penko in Matic Grošelj, čaka ju 31,5 kilometra, preizkušnja se bo začela ob 12.15. Slovenija v konkurenci članic in članov ne bo imela predstavnikov.

Ne spreglejte