Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 2. 2014,
11.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič

Sobota, 8. 2. 2014, 11.09

7 let, 12 mesecev

McCarthy presenetil šprinterje, Mohorič 36.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Devetnajstletni mladenič Robert John McCarthy je zmagovalec 3. etape 61. kolesarske dirke Herald Sun Tour (2.1). Matej Mohorič 36., medtem ko je vodstvo v skupnem seštevku zadržal Simon Clarke.

Kolesarji so morali v veliki vročini opraviti s 157 kilometrov dolgo etapo. Večji del te so bili v begu Chris Jory (KordaMentha), Hugh Carth (Rapha Condor JTL), Davide Frattini (UnitedHealthcare), Nathan Elliot (African Wildlife Safaris), John Anderson (Drapac), Sam Spokes, Thomas Hamilton (oba Jayco U23), Elchin Asadov (Synergy Baku) in Kristian Juel (Budgetforklifts). A glavnina, na čelu katere so bili kolesarji ekip Cannondale, Garmin-Sharp in Orica-GreenEdge, ni dovolila, da bi ubežniki prvi prikolesarili v cilj. Ujeli so jih še pred koncem etape, kjer je ciljni šprint odločal o zmagovalcu. Najbolje se je znašel član avstralske reprezentance mlajših članov Robert John McCarthy. Slavil je največjo zmago do zdaj in bil po njej kar nekoliko šokiran. "Če sem iskren, lahko rečem, da sem kar nekoliko šokiran. Na dirki nastopa nekaj najboljših kolesarjev na svetu in moja naloga je, da se skušam od njih čim več naučiti. V šprintu sem imel odličen položaj, kar sem uspel izkoristiti in sem prvi prečkal ciljno črto. Nisem mogel verjeti, da mi je uspelo in sem še zdaj brez besed," so bile prve besede McCarthya, ki ima irske korenine.

Kot drugi in tretji sta ciljno črto prečkala Rico Rogers in Felix English. V glavnini je bil tudi Slovenec Matej Mohorič, ki je zasedel 36. mesto. "Danes je bilo zelo vroče. V zadnjih desetih kilometrih etape je SRM pokazal 48 stopinj Celzija. Noro. K sreči je bil danes bolj umirjen dan. Na koncu sva tudi dva iz naše ekipe šla naprej, da sva narekovala tempo na čelu glavnine. Ne daleč od cilja se je pripetil padec, v katerega je bil vpleten tudi moštveni kolega Bettiol. Utrpel je hude odrgnine ter si razbil koleno. Dobil je tri šive na kolenu in v zadnji etapi ne bo štartal. Giullaume Boivin se je zelo dobro počutil ob šprintu, a je organizator naredil zmedo z balonom čez cesto 200 metrov pred ciljno črto. Vsi smo mislili, da je cilj tam, kar pomeni, da so vsi najboljši šprinterji začeli šprintati prekmalu. Poleg tega je pihal veter v prsi in ni bilo znanih šprinterjev med najboljšimi petimi. Cameron Wurf pravi, da se počuti odlično, tako da upamo, da bomo jutri uspešni. Vsekakor dirke še ni konec in bomo poskusili zmagati. Čaka nas še ena zahtevna etapa, potem pa počasi nazaj v Slovenijo, kjer me čakata dež in mraz," je za Sportal dogajanje v etapi opisal Matej Mohorič.

V skupnem seštevku ni sprememb. Avstralec Simon Clarke je pred zmago v skupnem seštevku, a bo moral z moštvenimi kolegi odlično opraviti tudi z zadnjo nedeljsko etapo. Matej Mohorič je 66.

Ne spreglejte