Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2013,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aldo Ino Ilešič

Torek, 26. 2. 2013, 10.12

8 let

Leezer zmagovalec šeste etape

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nizozemec Tom Leezer je slavil zmago v 6. etapi kolesarske dirke po Langkawiju. Julian David Arredondo ostaja vodilni v skupnem seštevku. Ilešič in Gazvoda v glavnini.

Na dirki je bila na sporedu najdaljša etapa, ki je bila dolga 217 kilometrov. Slednjo so v zaključku zaznamovali močni nalivi in pobeg skupine petnajstih kolesarjev, ki so glavnini pobegnili 50 kilometrov do cilja. Sedem kilometrov do cilja je ubežnikom pobegnil 27 letni Tom Leezer, ki je slavil prvo zmago v profesionalni karieri. Pred glavnino so uspeli v cilj prikolesariti še štirje ubežniki, medtem ko je ciljni šprint glavnine za 6. mesto dobil Andrea Guardini. Pred etapo je zaradi prebavnih težav z dirke odstopil Theo Bos, ki je slavil dve etapni zmagi. "Danes sem šprintal, a največkrat na stranišče," se je na Twitterju pošalil Bos, katerega je uspešno nadomestil moštveni kolega Leezer. "Zelo vesel sem svoje prve zmage. Na ta trenutek sem čakal pet let. Večkrat sem poskušal pobegniti in uspelo mi je sedem kilometrov do cilja. Nato sem odpeljal kronometer in uspel zmagati," je po etapi dejal Leezer, ki je ekipi Blanco priboril že deseto zmago v letošnji sezoni.

Etapo sta v glavnini končala tudi Slovenca Gregor Gazvoda in Aldo Ino Ilešič. "Današnja etapa je bila kar dolga. Poleg tega je močno deževalo in smo velikokrat zapeljali v vodo, ki je bila visoka tudi do 30 centimetrov. V zadnji uri etape je bila v begu skupina petnajstih kolesarjev, a nikoli nismo vedeli kolikšna je njihova prednost. Pet jih je uspelo prikolesariti v cilj pred nami. Ponovno smo naredili šprinterski vlak za Keougha, ki je bil tretji od glavnine. Vsekakor nam gre vsak dan boljše in upam da dosežemo uvrstitev na zmagovalni oder v kateri izmed etap," je po etapi za Sportal povedal Aldo Ino Ilešič.

Ne spreglejte