Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2013,
15.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marcel Kittel Luka Mezgec Borut Božič Blaž Jarc Kristijan Koren Marko Kump

Ponedeljek, 11. 2. 2013, 15.34

8 let

Kittlu etapa in rdeča majica vodilnega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemški kolesar Marcel Kittel je zmagovalec 1. etape 4. kolesarske dirke po Omanu (2.HC) in prvi vodilni v skupnem seštevku dirke. Marko Kump 21., Borut Božič 23. v etapi.

Večji del 162 kilometrov dolge etape sta bila v begu Bobbie Traksel (Champion System) in Kohei Uchima (Reprezentanca Japonske). V etapi je bil na sporedu en gorski in dva leteča cilja. Na petinštiridesetem kilometru je bil na sporedu gorski cilj, na vrhu katerega ja glavnina za ubežnikoma zaostajala že 9 minut. Tempo na čelu glavnine so nato pričeli narekovati kolesarji ekipe Argos-Shimano in Orica-GreenEdge. Prednost dveh ubežnikov se je hitro manjšala in je trideset kilometrov do cilja znašala le še minuto. Traksel je nato počakal glavnino, medtem ko se Uchima ni hotel predati. Tempo v glavnini je nato nekoliko popustil in prednost Uchime je narasla na minuto in pol. Po stošestinštiridesetih kilometrih bega je bil Uchima, ki je pobegnil v prvem kilometru etape, ujet. Do cilja je bilo še 16 kilometrov. V glavnini se je pričel boj za čim boljši položaj šprinterjev posameznih ekip pred pričetkom ciljnega šprinta.

V slednjem so odlično svoje delo opravili kolesarji ekipe Argos-Shimano, katere član je tudi Slovenec Luka Mezgec. Etapno zmago je slavil njegov moštveni kolega Marcel Kittel. ''Zelo sem vesel, da nam je uspelo. Tako kot smo bili dogovorjeni, smo tudi speljali. Moja naloga je bila, da držim vse člane šprinterskega vlaka naše ekipe v ospredju do pričetka zadnjega kilometra in pol. Nalogo sem dobro opravil, kar je nato uspelo tudi ostalim članom ekipe. V torkovi etapi je pred ciljem kratek vzpon zato pričakujem, da bomo delali za Degenkolba,'' je po zmagi Kittla za Sportal povedal Luka Mezgec. Poleg njega na dirki od Slovencev nastopajo še Borut Božič, Blaž Jarc, Kristijan Koren in Marko Kump. Njihove uvrstitve trenutno še niso znane. V ciljnem šprintu so kot pomočniki kapetanom sodeloval vsi in etapo vsi končali v času zmagovalca.

Ne spreglejte