SiolNET. Sportal Kolesarstvo
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo bo prišel iz pekla v raj?

4

termometer

 | Foto:
Na kolesarski dirki Po Sloveniji je na vrsti odločilna gorska etapa, ki bo na vrh povzdignila kralja slovenske kolesarske pentlje. Kandidatov je kar nekaj, med njimi pa so tudi Slovenci.

Vse skupaj se bo začel ob 12.30 uri v Dobrovniku. Kolesarje nato čaka 178,5 kilometra dolga pot. Če bo približno začetnih 100 kilometrov pisan na kožo celotni karavani, pa ne bo temu tako v zaključku, saj bodo imeli pravo delo hribolazci, zlasti tisti, ki se potegujejo za rumeno majico.

Zelo težek zaključek etape

Zgornje Prebukovje (maksimalni naklon 18 odstotkov), Veliko Tinje, še enkrat Zgornje Prebukovje in po vnovičnem prihodu v Slovensko Bistrico še zaključni vzpon na Tri kralje so najtežji deli trase. Prav Trije kralji pa bodo tudi letos dali skupnega zmagovalca dirke Po Sloveniji, saj je zadnji dan na sporedu etapa, ki ne bo vplivala na končni razplet.

Danes bo v rumeni majici še kolesaril Rus Artem Ovečkin, ki je bil najhitrejši v kronometru in jo je zadržal tudi v drugi etapi s ciljem v Kočevju. Težko je verjeti, da bi članu ekipe Rusvelo uspel podvig in bi se tudi na Treh kraljih veselil skupne zmage.

Kolesarjev, ki jih zanima rumena majica, je veliko

Favoritov za končno zmago je kar nekaj. Odlično izhodišče ima Italijan Diego Ulissi, ki je dirko Po Sloveniji že osvojil leta 2011. Zaostanek za Ovečkinom znaša vsega 2 sekundi. V zelo dobrem položaju je prav tako dvakratni zmagovalec slovenske kolesarske pentlje Jure Golčer, ki je videti v dobri formi in pozna zaključni vzpon.

Naslednji na lestvici zaostankov je Jan Polanc (Lampre-Merida), ki ima pribitek 12 sekund, in bo zagotovo grizel do konca. Nato prihaja na vrsto hribolazec Primož Roglič. Želja nekdanjega skakalca je, da bi mu letos uspel velik podvig. Od slovenskih kolesarjev je tu še Jani Brajkovič, njegov zaostanek pa je 22 sekund.

Kaj lahko naredi član ekipe Sky Mikel Nieve?

Nujno moramo izpostaviti tudi španskega kolesarja, ki je član najbogatejše ekipe Sky. Mikel Nieve si je na kronometru nabral 18 sekund pribitka, vendar spada danes med osrednje kandidate za rumeno majico.

Zmagovalec iz leta 2013 Radoslav Rogina (Adria Mobil) bo imel težko delo, saj zaostaja že za 28 sekund, vendar bo tudi on poskušal narediti dobro delo v današnji etapi, v kateri bo lahko dež spet nekoliko ponagajal kolesarjem, a bo za njih dobrodošlo, da temperature v zraku ne bodo visoke.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin