Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2013,
19.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Golčer Andi Bajc

Nedelja, 15. 9. 2013, 19.16

8 let

Huda nesreča na zadnji dirki avstrijskega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na zadnji kolesarski dirki letošnjega avstrijskega pokala se je zgodila huda nesreča zaradi katere so organizatorji prekinili dirko. Dva kolesarja s hudimi poškodbami v bolnišnici.

Na 163 kilometrov dolgi dirki Rund um Lasnitzhohe je nastopilo 111 kolesarjev, med katerimi je bilo tudi 14 Slovencev. Na 117 kilometru, po klancu navzdol, je v prvo skupino zapeljal avtomobil. V nesrečo je bilo vpletenih 40 kolesarjev, od katerih sta bila najhuje poškodovana avstrijski kolesar Tobias Derler (Tirol) in en kolesar iz Slovaške. "Imel sem srečo, saj sem ravno dve minuti pred nesrečo zlezel na rep glavnine. Kaj takšnega še nisem videl v svojem življenju in se še sedaj ves tresem. Groza. En mlad voznik je pripeljal v glavnino, kjer je bila hitrost okoli 60 kilometrov na uro. Moštvenega kolega je vrglo v zrak in preden je priletel na beton, je naredil pet salt. Mladi Tobias je na intenzivni negi v bolnišnici v Gradcu, saj naj bi utrpel hud pretres možganov in zlom podlakti. Več v tem trenutku ne vem," je za Sportal povedal Jan Tratnik. "Sem kar vesel, da je konec sezone v Avstriji in upam, da bo s Tobiasom vse v redu. Tudi slovaški kolesar naj bi utrpel poškodbe glave," je zaključil Tratnik. Vesel, da se je izognil nesreči, je tudi Jure Golčer, ki je prav tako član ekipe Tirol. "Za malo sem se uspel izogniti trčenju, medtem ko moštveni kolega ni imel te sreče. Vsekakor vsem ponesrečenim želim čim hitrejše okrevanje," je za Sportal povedal Golčer, ki ni želel potrditi, ali je bila to njegova zadnja dirka v karieri ali ne. "Vsekakor se močno zamisliš, ko vidiš takšno nesrečo, a odločil se še nisem, kako bom naprej," je zaključil Golčer.

Dirka je bila tako prekinjena in odpovedana. V skupnem seštevku točkovanja dirk za avstrijski pokal (Tchibo Top.Rad.Liga) je tako zmago slavil Avstrijec Riccardo Zoidl. Uspešni so bili tudi Slovenci saj so Jure Golčer, Matej Marin in Andi Bajc sezono končali na 4., 5. in 8. mestu.

Ne spreglejte