Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2013,
15.38

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Giacomo Nizzolo Danilo Hondo Grega Bole

Torek, 29. 10. 2013, 15.38

4 leta, 11 mesecev

Hondo, Nizzolo in Watson v ekipi Trek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ekipi Trek, ki je licenco World Tour odkupila od ekipe RadioShack-Leopard, se bodo v prihodnji sezoni pridružili še Giacomo Nizzolo, Danilo Hondo in Calvin Watson.

Medtem ko je veliko kolesarjev še brez pogodbe za prihodnjo sezono, so si lahko oddahnili Italijan Giacomo Nizzolo, Nemec Danilo Hondo (oba RadioShack-Leopard) in Avstralec Calvin Watson (UniSA – Avstralija). Omenjena trojica bo v prihodnji sezoni nastopala za ameriško ekipo Trek, ki je Mednarodno kolesarsko zvezo zaprosila za potrditev licence World Tour, ki jim jo je prodal Luksemburžan Flavio Beccia. Hondo, ki ima 39 let, tako skupaj z Jensom Voigtom (42 let) ostaja še eno sezono v karavani dirk svetovnega koledarja. To ni uspelo preostalima predstavnikoma stare "nemške garde" Andreasu Klodnu in Bertu Grabschu, ki nista uspela najti novega delodajalca in sta končala kariero.

Novega delodajalca je uspel dobiti 24-letni Španec Juan Jose Lobato, ki je bil letos član ekipe Euskaltel-Euskadi. Mladi talentirani šprinter je z ekipo Movistar podpisal kar triletno pogodbo. Poleg njega se je "rešil" še en kolesar ekipe Euskaltel-Euskadi. Ekipo je namreč našel tudi Pello Bilbao, ki bo v naslednji sezoni član ekipe Caja Rural-Seguros RGA. Pogodbo s svojo zdajšnjo ekipo je uspel podaljšati 30-letni Argentinec Ariel Maximiliano Richeze, ki bo v ekipi Lampre-Merida še naslednji dve sezoni. Ekipa Lampre-Merida je tudi objavila, da je menedžer ekipe od zdaj Brent Copeland. Copeland, ki prihaja iz Južne Afrike, je bil že med letoma 1999 in 2009 športni direktor v ekipi Lampre-Merida. Kot športna direktorja sta se ekipi UnitedHealthcare pridružila Rachel Heal, ki bo delala z žensko ekipo, ter Roberto Damiani, ki bo opravljal delo v moški ekipi. Član te je tudi Slovenec Aldo Ino Ilešič.

Veliko več kot kolesarjev, ki v teh dneh podpisujejo pogodbe, je kolesarjev, ki so še brez delodajalca za prihajajočo sezono. Med njimi je tudi 27-letni Belgijec Kevin Seeldraeyers, ki je po dveh letih v kazahstanski Astani ostal brez ekipe. "V tem trenutku ne kaže dobro. Govoril sem z vsemi kapetani ekip, s katerimi sem kadarkoli dirkal. Povsod sem dobil le dva odgovora. Ali da naj še nekoliko počakam ali pa so rekli, da ni nikakršnih možnosti," je med drugim dejal Seeldraeyers, ki je letos na dirki po Avstriji zmagal na dveh etapah in kar šest etap kolesaril v rumeni majici vodilnega. Dirko je nato v skupnem seštevku končal na 3. mestu. Poleg tega je na omenjeni dirki osvojil majico najboljšega na gorskih ciljih ter majico najboljšega kolesarja po točkah. Na dirki po Turčiji, kjer je bil 2. v 3. etapi, je bil 11. Med slovenskimi kolesarji so brez ekipe še Grega Bole, Jure Kocjan, Robert Vrečer in Gregor Gazvoda.

Ne spreglejte