Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 1. 2008,
9.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 26. 1. 2008, 9.37

8 let

Greipel nepremagljiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na 10. kolesarski dirki Tour Down Under je bila na sporedu predzadnja 5. etapa. Po profilu najtežja etapa na dirki je pripadla neustavljivemu Nemcu Andreu Greiplu.

Drugo mesto je osvojil Avstralec Allan Davis in tretje Španec Jose Alberto Benitez. Greipel, ki je oblekel rumeno majico vodilnega, ima največ možnosti, da v nedeljski zadnji etapi zadrži prednost pred tekmeci in osvoji prvo letošnjo dirko Pro Toura ter s tem belo majico vodilnega. Današnja etapa je bila zaradi zahtevnega klanca pred ciljem najtežja. V preteklih letih je ta vzpon odločal o zmagovalcu dirke, saj je vedno v ospredju v cilj pripeljal kolesar ali dva. Vendar je letos zaradi tega, ker dirka šteje za Pro Tour, veliko boljša konkurenca in v cilj je pripeljala skupina 40. kolesarjev. Med njimi od kolesarjev, ki so bili pri vrhu skupnega seštevka, ni bilo vodilnega Marka Renshawa, ki je od najboljših odpadel tik pred vrhom vzpona.

V zadnjih 15 kilometrih ni mogel uloviti vodilne skupine in njegovih sanj o skupni zmagi je bilo konec. Se je pa že svoje četrte zmage v tem tednu in tretje etapne na tej dirki veselil 25 letni Greipel. ''Pred štartom etape sem si rekel, da ne bo nič hudega, če ne pripeljem v cilj s prvo skupino. Vendar sem na vrhu klanca čisto malo zaostajal za najboljšimi, ki smo jih uspeli ujeti. Odlično delo je opravil Adam Hansen, ki je v zadnjih kilometrih etape izničil vse poskuse pobega tekmecev,'' je po prihodu v cilj dejal Greipel, ki prihaja iz Rostocka. Dirka se bo v nedeljo zaključila z zadnjo 88 kilometrov dolgo etapo na ulicah mesta Adelaide.


Rezultati 5. etape, Willunga-Willunga, 147 km:

1. Andre Greipel (Nem) Team High Road 3;26:46 2. Allan Davis (Aus) Unisa 3. Jose Alberto Benitez (Špa) Saunier Duval-Scott 4. Philippe Gilbert (Bel) Francaise des Jeux 5. Michael Albasini (Švi) Liquigas 6. Stuart O’Grady (Aus) Team CSC 7. Mickael Delage (Fra) Francaise des Jeux 8. William Walker (Aus) Rabobank 9. Jerome Pineau (Fra) Bouygues Telecom 10. Jose Joaquin Rojas Gil (Špa) Caisse d'Epargne … 38. Vladimir Miholjević (Hrv) Liquigas vsi isti čas 54. Peter Wrolich (Aut) Gerolsteiner +0:56

Ne spreglejte