Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 12. 2011,
16.18

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cadel Evans

Nedelja, 18. 12. 2011, 16.18

1 teden

Evans prejel obljubljeni avtomobil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Štiriintridesetletni Avstralec Cadel Evans je pet mesecev po zmagoslavju na letošnji dirki po Franciji prejel darilo, ki mu ga je za zmago obljubil poslovnež Gerry Ryan.

Pred slabim letom dni je namreč Ryan dejal Evansu: ''Če zmagaš letošnji Tour, ti bom podaril rumenega Cadillaca.'' V četrtek je bila obljuba izpolnjena, saj je poslovnež, ki je najbolj zaslužen za nastanek ekipe GreenEdge, na Evansov dom v Barwon Headsu blizu Melbourna dostavil rumeni Cadillac Coupe iz leta 1958. Evans je sicer vedel, da je avto na poti, a je bila zato povsem presenečena njegova žena Chiara Passerini. ''Sicer sem jo posvaril, da nam bodo nekaj dostavili in naj bo doma. A, ko je videla, kaj je v tovornjaku, je kričala od veselja,'' je dejal Evans.

Evans je darilo prejel v četrtek popoldne in nato v petek odpotoval v Evropo. Sicer je po besedah Evansa znani poslovnež potreboval kar nekaj časa, da je izpolnil obljubo. ''Vse od zmage sva si zaradi obljube preko telefona dopisovala z Ryanom. Zaradi tega sem nekoliko razočaran,'' je dejal Evans, ki naj bi sezono 2012 pričel z enodnevnimi dirkami na Majorki. Ponovno želi zmagati Tour in osvojiti katero izmed medalj na olimpijskih igrah.

Ne spreglejte