Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 4. 2014,
18.13

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cadel Evans

Petek, 25. 4. 2014, 18.13

1 teden

Cadelu Evansu dirka po Trentinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Avstralec Cadel Evans je zmagovalec 38. kolesarske dirke po Trentinu (2.HC). V zadnji 4. etapi se je zmage veselil Španec Mikel Landa. Meintjes in Pellizotti na 2. in 3. mestu v etapi.

V zadnji petkovi etapi, ki se je končala s skoraj 20 kilometrov dolgim ciljnim vzponom v Monte Bondonu, je bila v begu skupina dvanajstih kolesarjev, ki je ciljni vzpon začela z manj kot minuto prednosti pred glavnino. Na ciljnem vzponu je Evans še enkrat več dokazal, da je kljub letom še vedno odličen in predvsem izkušen kolesar. Član ameriške ekipe BMC Racing je dovolil, da so se v zaključku etape odpeljal trije kolesarji, ki niso bili povsem pri vrhu skupnega seštevka pred začetkom etape.

Ekipa Astana je imela deset kilometrov do cilja etape v prvi skupini, ki je štela deset kolesarjev, tri kolesarje. Dobrih pet kilometrov do cilja so taktiziranje najboljših, ki so pazili drug na drugega, izkoristili Mikel Landa, Louis Meintjes in Franco Pellizotti. Kilometer do cilja sta bila povsem v ospredju le še Landa in Meintjes. Tam je Landa ponovno napadel in se odpeljal etapni zmagi naproti. To je njegova prva zmaga v tej konkurenci, v kateri je začel dirkati leta 2011. V ozadju je Evans brez težav nadziral tekmece in dirko varno pripeljal do zmage. Zadnja etapna dirka, na kateri je Evans zmagal v skupnem seštevku, je bila leta 2012 dirka Criterium International. Na 2. in 3. mestu v skupnem seštevku sta dirko končala Italijan Domenico Pozzovivo in Poljak Przemyslaw Niemiec.

Ne spreglejte