Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2013,
17.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Zarja Černilogar Žiga Pandur

Nedelja, 15. 9. 2013, 17.59

8 let, 5 mesecev

Černilogarjeva v Hafjellu 11., Pandur 25.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V norveškem Hafjellu so se za točke svetovnega pokala pomerili še gorski kolesarji v spustu. Zarja Černilogar je osvojila 11. mesto, osebni mejnik je postavil Žiga Pandur, ki je končal na 25. mestu.

Mladinec Jure Žabjek je bil 14., na progo se je podal še Gregor Krajnc, ki je v olimpijskem krosu med mladinci osvojil 14. mesto. Ženski spust je dobila vodilna v skupnem seštevku, Britanka Rachel Atherton. Pred zadnjo dirko sezone, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna v Leogangu, je Černilogarjeva na 13. mestu.

V moški konkurenci je slavil Kanadčan Steve Smith. Drugi Slovenec Miran Vauh je bil na koncu 62. Pandur je s 25. mestom v skupni razvrstitvi napredoval na 41. mesto, Vauh pa je 112. Še naprej je v vodstvu Britanec Gee Atherton, ki ima po današnji zmagi Smitha le še 17 točk prednosti.

Vikend v Hafjellu je bil srečen kraj za slovensko gorsko kolesarstvo, saj je Tanja Žakelj s šestim mestom na zadnji dirki sezone potrdila skupno zmago v svetovnem pokalu v olimpijskem krosu. Konec sezone pa še ni za tekmovalce v spustu, saj jih zadnja preizkušnja čaka 21. in 22. septembra v Leogangu.

Ne spreglejte