Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 9. 2011,
18.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Kocjan Aldo Ino Ilešič Borut Božič

Nedelja, 11. 9. 2011, 18.45

8 let

Blotu dirka GP de Fourmies, Kocjan 11.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Guillaume Blot je zmagovalec 79. izvedbe enodnevne kolesarske dirke za Veliko nagrado Fourmiesa (1.HC). V glavnini so dirko ekstra kategorije končali tudi Kocjan, Ilešič in Božič.

Dirka, ki je potekala v deževnem vremenu, se je pričela razpletati na zaključnih krogih. Petintrideset kilometrov do cilja je pobegnila skupina devetih kolesarjev. Njihova prednost je 25 kilometrov do cilja znašala že pol minute. Bazzana, Colin, Martinez, Galland, Bewley, Ignatiev, Coenen, Geslin in Martias niso dovolj složno narekovali tempa na čelu glavnine. Iz slednje je pobegnil še Sebastien Haedo, ki je ubežnike ulovil 17 kilometrov do cilja. Takrat je ubežnikom pobegnil Avstralec Sam Bewley (RadioShack), a je bil 13 kilometrov do cilja ujet.

Ob pričetku zadnjega 10 kilometrov dolgega kroga je glavnina ulovila ubežnike. Kmalu zatem so pobegnili Pichon, Kwiatkowski, Bazzana in Vantomme. Štiri kilometre do cilja so imeli 11 sekund prednosti pred glavnino. Kilometer in pol do cilja so bili ubežniki ujeti. Sledil je ciljni sprint glavnine v katerem si je moral vsak kolesar sam izboriti čim boljši položaj. V sprintu preko celotnega cestišča je slavil Francoz Guillaume Blot. Šestindvajsetletni član ekipe Bretagne-Schuller je pretekli dve sezoni kolesaril v ekipi Cofidis. To je njegova druga zmaga v sezoni.

Od četverice Slovencev, ki so nastopili na dirki, so dirko v prvi skupini končali Jure Kocjan, Aldo Ino Ilešič in Borut Božič. "Danes sem imel neverjetno smolo. V zadnjih tridesetih kilometrih dirke sem moral kar dvakrat menjati kolo zaradi defekta. Zadnjič sem kolo menjal 15 kilometrov do cilja, a sem zaradi izjemne hitrosti v zaključnih krogih porabil preveč moči, da bi lahko boljše sprintal. Počutje je bilo dobro in lahko sem zadovoljen s potekom priprav za nastop na svetovnem prvenstvu," je za Sportal povedal Borut Božič. V sredo ga čaka nastop na dirki po Valoniji.

Ne spreglejte