Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2012,
20.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija Medveščak Zagreb

Petek, 7. 12. 2012, 20.30

8 let

Zmogli tudi brez Muršaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti HDD Olimpije so še tretjič v sezoni ugnali zagrebški Medveščak, v 28. krogu so se veselili zmage s 3:2. Odločilni zadetek je v prvi minuti podaljška ob igralcu manj zabil Aleš Mušič.

Navijačev se je v Tivoliju tokrat zbralo nekaj manj, kot smo vajeni, razlogov je brez dvoma več. V ekipi zaradi poškodbe ni bilo Jana Muršaka, tudi vreme ni bilo nič kaj prijetno, hkrati pa so zvečer svoj obračun odigrali košarkarji Uniona Olimpije. Poleg NHL-ovca sta manjkala še poškodovani Damjan Dervarič in Miha Pesjak, ki je odpotoval z reprezentanco do 20 let.

Medveščak začel napadalno

Gostje, ki so oba medsebojna obračuna v sezoni izgubili, so začeli odločneje in bili veliko bolj nevarni. Hitro se je moral izkazati Jerry Kuhn, ki je odbil poizkus Adama Naglicha iz neposredne bližine. Nedolgo zatem je Dario Kostovic zadel prečko, ob strelu Nathana Perkovicha pa je bil znova na mestu domači čuvaj mreže. Šele v sedmi minuti je neposredni strel sprožila tudi Olimpija, do tega je prišel Chris D'Alvise. Minuto zatem so imeli ''zmaji'' dvakrat zapored igralca več, vendar niso bili nevarni, do strela so prišli le redko.

Veliko nevarnejši so bili ob enaki situaciji nasprotniki iz hrvaške prestolnice, a tudi njim ni uspelo zatresti mreže. Pri slednjih si je lepo priložnost v 14. minuti pripravil Kyle Greentree, ki je pobegnil po levi strani, na koncu pa ni uspel premagati Kuhna. Ob koncu prve tretjine je imela Olimpija še en ''power-play'', znova ga ni znala izkoristiti.

Žiga Pance pod prečko

So pa Ljubljančani na začetku druge tretjine zaigrali pogumneje, Robert Kristan pa se je izkazal pri strelih Chrisa D'Alvisa in Žige Panceta. Slednji bi lahko prišel še do ene priložnosti, vendar je bil premalo egoističen in se raje odločil za podajo. V 24. minuti je sledil pritisk ''medvedov'', ki v tej akciji niso zadeli, so pa do gola prišli minuto zatem prek hitrega protinapada, tega je s strelom zaključil Brandon Buck. Kuhn je sicer nekoliko zaustavil plošček, a preslabo, saj se mu je izmuznil v mrežo. Na izenačenje pa ni bilo potrebno dolgo čakati. Natančneje dve minuti in tri sekunde. Matej Hočevar je podal do starejšega od bratov Pance, ki je imel samostojen prodor, zaključil ga je z zadetkom pod prečko.

Na polovice tekme je sledila izključitev na strani domačih, ki pa so se ubranili. Nedolgo po koncu kazni noben igralec prvega napada Olimpije ni uspel potisnili ploščka, ki je skakljal pred vrati Medveščaka, v mrežo. Podobna situacija se je pripetila tudi na drugi strani, izbranci Bojana Zajca niso uspeli ploščka poslati iz obrambne tretjine, do njega je prišel Dennis Bozic in z ne preveč močnim strelom ugnal pokritega Kuhna. Ob koncu tretjine so do tretjega ''power-playa'' na tekmi prišli gostje, a brez uspeha.

McBride blizu odločilnemu zadetku

Zadnji del igre se ni začel s toliko priložnostmi kot predhodna, v 45. minuti pa je prišlo do izključitve na strani gostov. Sprva je Kristan zaustavil dva strela, nato pa je pred vrati do ploščka prišel Kevin DeVergilio in poslal plošček pod prečko ter poskrbel za veselje na tribunah. Olimpija pa je tudi po metu ploščka imela še naprej igralca več, še pred zadetkom je namreč nov prekršek naredil Alan Letang. Vseeno zeleno-belim ni uspelo še tretjič zatresti mreže. Ekipi sta v nadaljevanju poskušali predvsem s streli od daleč, v 51. minuti so imeli ''zmaji'' situacijo treh igralcev proti enem, ki pa se je končala s slabo podajo.

Kar nekaj napak sta delali obe moštvi, igralci so bili pogosto na tleh, pri domačih pa sta si lepi priložnosti pripravila D'Alvise in Mušič, vendar brez uspeha. Pet minut pred koncem je nasprotnikov igralec padel na Kuhna, ki se je začel zvijati, Andrew Thomas pa je le zmedeno gledal igralca Medveščaka in ni niti pomislil, da bi mu dal vedeti, da se s čuvajem mreže ne gre igrati. Nekaj več kot tri minute pred koncem so imeli domači lepo priložnost, znova so imeli igralca več na ledu in le malo spretnosti in sreče je zmanjkalo, da Brock McBride ni dosegel gola. Patrick Coulombe je nakazal strel, a se odločil za podajo do omenjenega napadalca, ki je podstavil palico, plošček pa je švignil mimo vratnice. ''Medvedi'' so se ubranili, na drugi strani pa je slabih 25 sekund pred koncem rednega dela moral na kazensko klop Igor Cvetek.

Hokejisti iz hrvaške prestolnice so imeli v podaljšku tako lepo igralsko prednost, ki pa je niso znali izkoristiti. Celo več. Aleš Mušič je prestregel plošček, zdrvel v protinapad, nato pa počakal, da se je nasprotni igralec ulegel in z natančnim strelom ukanil Kristana.

Ne spreglejte