Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2012,
21.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL

Petek, 20. 1. 2012, 21.53

8 let

"Zmaji" v drugi del brez točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S 44. krogom hokejske EBEL se je zaključil prvi del, Tilii Olimpija je obračun za četrto mesto izgubila proti KAC iz Celovca (0:4) in bo drugi del tekmovanja začela brez točk.

Zadnji krog prvega dela med ljubljanskimi in celovškimi ''zmaji'' je odločal, kateri bodo osvojili četrto mesto in drug del nadaljevali s točko. Finski strateg na klopi Olimpije je znova lahko računal na Sergeja Smirnova, Justina Taylorja, Brocka McBrideja in Miho Verliča, medtem ko bosta Aleš Mušič in Anže Ropret daljši čas odsotna.

Igra ob igralcu več znova ''šepala''

Gostje so že v prvi minuti zadeli vratnico, slednjo je zadel Johannes Reichel, že v naslednji minuti so izvedli ob igralcu manj še protinapad, vendar je ljubljanski vratar obranil poizkus Raphaela Herburgerja, na drugi strani je v isti minuti zapretil Justin Taylor. Slednji je do priložnosti prišel tudi v sedmi minuti, še pred njem pa sta poizkusila Matej Hočevar in Žiga Pance. Domači so imeli znova igralca več, a ostali brez strela, so pa do nevarnega poizkusa prišli Celovčani, znova je bil na mestu Jean-Philippe Lamoureux. Šolo ''power-playa'' so prikazali Korošci, Thomas Hundertpfund je ustrelil, Christoph Harand pa je odbitek pospravil v mrežo. V nadaljevanju so si ''zeleno-beli'' pripravili več strelov, v zadnji minuti pa bili premalo pozorni, do strela je prišel Johannes Kirisits in povišal na 2:0.

Swette pretrd oreh

Drugo tretjino so ''zmaji'' začeli z igralcem več, do edine resne priložnosti je prišel Brad Cole, ki pa iz neposredne bližine ni bil dovolj natančen. V nadaljevanju so domači kazali veliko želje, igrali napadalno, a v 26. minuti je bilo že 3:0. Maximilian Oliver Isopp je po tleh sprožil strel, palico je podstavil Manuel Geier, plošček pa je končal pod prečko. Ljubljančani so vrstili napade ter strele na nasprotnikova vrata, praktično ni igralca, ki ne bi sprožil strela, vendar pa je bil vratar Rene Swette pretrd oreh, ukrotil je namreč prav vse strele na svoja vrata. Malo manj kot dve minuti pred koncem drugega dela je moral za dve plus dve minuti na kazensko klop Cole, KAC je izkoristil že prvi ''power-play'', iz neposredne bližine je v polno zadel

Po uvodni priložnosti Celovčanov v zadnjem delu igre, ki so začeli z igralcem več, sta se ekipi nato izmenično prihajali do priložnosti, veliko je bilo napak, tako da je bila igra raztrgana. V 50. minuti nov ''power-play'' Olimpije, še enkrat več ga slabo izvedli, ob izteku kazni je moral klop za dve minuti Cole. Slabi madžarski sodniki, med njimi stari znanec Peter Gebei, so poskrbeli s svojimi odločitvami, da so preskočile iskrice Boštjan Goličič in Boštjan Groznik na eni strani ter Michael Siklenka in Martin Schumnig na drugi), svoje nezadovoljstvo so izrazili tudi navijači, ki so na led zmetali vse možno, tekma se je zato tudi zavlekla. Ob igralcu manj je imel John Hughes že drug samostojen prodor na tekmi, a bil še enkrat več neuspešen.

Ne spreglejte