Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 12. 2021,
16.56

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Peking 2022 Peking 2022 liga NHL

Sreda, 22. 12. 2021, 16.56

2 leti, 3 mesece

olimpijski hokejski turnir brez najboljših hokejistov na svetu

Uradno: rdeča olimpijska luč za NHL-ovce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
NHL finale: Dallas Stars - Tampa Bay Lightning | Hokejistov iz lige NHL v Pekingu ne bo. | Foto Reuters

Hokejistov iz lige NHL v Pekingu ne bo.

Foto: Reuters

Potem ko se je ob vse več težavah in prestavitvah tekem lige NHL zaradi covid-19 že nekaj časa napovedalo, da hokejistov najmočnejšega klubskega tekmovanja na olimpijskih igrah v Pekingu ne bo, o tem pa so se v torek razpisali še mediji čez lužo, je danes prišla uradna potrditev vodstva tekmovanja, da NHL-ovci na olimpijskem hokejskem turnirju ne bodo sodelovali.

Še druge zaporedne zimske olimpijske igre bodo potekale brez najboljših hokejistov na svetu. Potem ko pred Pjongčangom ni bilo sporazuma med Mednarodnim olimpijskim komitejem, Mednarodno hokejsko zvezo, vodstvom NHL in lastniki klubov, je tokrat glavni krivec covid-19.

Prestavljene tekme bodo poskušali izvesti v času OI

V ligi NHL beležijo vse višje število okužb, vse več igralcev se je moralo v zadnjih dneh zaradi strogega zdravstvenega protokola osamiti, tako da so prestavili že 50 tekem in moštva predčasno poslali na božični premor. Natrpan urnik otežuje izvedbo prestavljenih tekem, ki jih bodo po odpovedi sodelovanja v Pekingu poskušali izvesti v terminu, ko se bo na Kitajskem odvil olimpijski boj.

Komisar lige NHL Gary Bettman je potrdil, da bodo v obdobju olimpijskega turnirja poskušali odigrati prestavljene tekme. | Foto: Getty Images Komisar lige NHL Gary Bettman je potrdil, da bodo v obdobju olimpijskega turnirja poskušali odigrati prestavljene tekme. Foto: Getty Images "Nacionalna hokejska liga spoštuje in občuduje željo igralcev NHL, da zastopajo svoje države in sodelujejo na olimpijskem turnirju. V skladu s tem smo čakali čim dlje in proučili vse razpoložljive možnosti, da bi svojim igralcem omogočili sodelovanje na zimskih olimpijskih igrah 2022. Zaradi velike motnje v urniku rednega dela lige NHL, ki so jo povzročili covid-19 in z boleznijo povezani dogodki – preložili smo že 50 tekem –, udeležba na olimpijskih igrah ni več izvedljiva," je v sporočilu za javnost dejal komisar lige NHL Gary Bettman.

Do 10. januarja brez finančnih posledic

"Cenimo prizadevanja Mednarodnega olimpijskega komiteja, Mednarodne hokejske zveze in organizacijskega odbora Pekinga, da bi gostili igralce lige NHL, a trenutne okoliščine so nam to onemogočile. Veselimo se olimpijskih iger in sodelovanja v letu 2026," je ob tem dodal Bettman.

Vodstvo lige NHL se je lahko do 10. januarja brez finančnih posledic odločilo, da zaradi zapletov, povezanih z epidemijo covid-19, hokejistov "ne pošlje" na olimpijske igre, če pa bi se o tem odločali po omenjenem datumu, bi sledila finančna kazen.

NHL-ovci so na olimpijskih igrah sodelovali od leta 1998 v Naganu do Sočija leta 2014, ko so na OI v samostojni državi premierno nastopili tudi Slovenci. Anže Kopitar in soigralci so zasedli visoko sedmo mesto. Slovenci so na OI igrali tudi v Pjongčangu, kjer NHL-ovcev ni bilo, končali so na devetem mestu.

Tampa Bay Lightning, Pat Maroon
Sportal V ligi NHL so zaradi številnih okužb in protokolov odigrali le eno tekmo
Peking 2022
Sportal Odločitev je padla, na OI v Pekingu ne bo igralcev lige NHL
Dallas Stars Joe Pavelski
Sportal Dallas podaljšal negativni niz vodilnih, liga na predčasen božični premor
Ne spreglejte