Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 10. 2020,
12.21

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Natisni članek

Koronavirus Alpska liga NK Olimpija NK Olimpija Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija HK Olimpija

Ponedeljek, 19. 10. 2020, 12.21

3 leta, 6 mesecev

hk sž olimpija

Še tretja Olimpija v karanteni, okužba tudi na Jesenicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

HK Olimpija Steel Wings Linz | Hokejisti HK SŽ Olimpija so morali v karanteno. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so morali v karanteno.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Potem ko so se košarkarji in nogometaši Olimpije že znašli s karanteno, se zdaj za štiri stene domačih stanovanj po pozitivnem testu na novi koronavirus selijo še hokejisti, ki jih bo kot glavni trener še naprej vodil Gregor Polončič, Kari Savolainen pa bo pomagal kot svetovalec. Več o tem bodo pri ljubljanskem kolektivu povedali na torkovi novinarski konferenci. V samoizolacijo so odšle tudi nekatere selekcije na Jesenicah. 

"V nedeljo, 18. 10. 2020, je bil igralec članskega moštva prepoznan kot pozitiven na testu CV19. Do nadaljnjega so vsi člani moštva v karanteni, preostale selekcije trenirajo po objavljenem urniku," se glasi sporočilo, ki ga je iz Tivolija v imenu HK Olimpija zapisal direktor Jože Kovač.

Ljubljančani so sicer v soboto v Alpski ligi visoko ugnali Linz II (9:0). Povratno tekmo bi morali odigrati v četrtek, za soboto pa je bilo predvideno gostovanje HC Valgardena.

Že v torek bi morali gostiti tekmo državnega prvenstva z ekipo HD Hidria Jesenice, ki je prav tako odšla v samoizolacijo, a te ne bo na sporedu. Bodo pa v torek zjutraj vsi člani ljubljanskega kluba opravili testiranje na novi koronavirus. 

Gre še za tretje zmajevo gnezdo, ki se je znašlo v primežu novega koronavirusa. Že na začetku nove sezone so se v karanteni znašli nogometaši Olimpije, pretekli teden pa so 10-dnevno karanteno končali košarkarji Cedevite Olimpije.

Jan Drozg
Sportal Jan Drozg namesto v ZDA v Olimpijo: Pogledovali smo v druge lige, a ...

Savolainenovi nasveti tudi v klubskem ustroju

Kari Savolainen ostaja močno vpet v slovenski hokej. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Kari Savolainen ostaja močno vpet v slovenski hokej. Foto: Morgan Kristan / Sportida Več o stanju v klubu bodo pri Olimpiji spregovorili v torek dopoldan na virtualni novinarski konferenci, na kateri bodo predstavili tudi novosti v trenerskem štabu, o katerih se govori zadnje tedne, a o njih vodstvo kluba s Celovške 25 uradno še ni govorilo. Članskemu ustroju se je kot svetovalec že pridružil Kari Savolainen, Gregor Polončič pa je prejel zaupnico in ostaja glavni trener članskega moštva. 

Okužba tudi na Jesenicah

Okužbo so potrdili tudi na Jesenicah. "Na žalost vam sporočamo, da se je tudi med nami pojavila okužba s covid-19. Zaradi hitrega ukrepanja vodstva kluba in preventivne varnosti so v samoizolaciji selekcije U-15, U-17, U-19 in člani, kar pomeni, da se vse odpovedane tekme v naslednjih 14 dneh prestavijo," so na družbenem omrežju v četrtek zapisali pri HD Hidria Jesenice. V ligi IHL tako še naprej igra le selekcija U-13

Pri HDD Sij Acroni Jesenice pa so zapisali, da bodo zaradi sprejetih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa domače tekme do preklica igrali za zaprtimi vrati, brez gledalcev, zaprte bodo tudi za sedmo silo. 

Miral Samardžić
Sportal Kapetan Olimpije ga noče izpostavljati, sodnikom pošilja sporočilo #video
HK Olimpija Steel Wings Linz
Sportal Drozg debitiral ob visoki zmagi Olimpije, Jeseničani na Koroškem do tesne prednosti
Ne spreglejte