Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
14.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 14.08

7 let, 12 mesecev

S homogenostjo znova napadajo vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najuspešnejši avstrijski klub se je moral drugo sezono zapored zadovoljiti z nazivom podprvaka EBEL. Pri Celovčanih so tudi letos malo trgovali, v klub so namreč pripeljali le dve okrepitvi.

Celovški KAC je najuspešnejši avstrijski hokejski kolektiv vseh časov, v svojih vitrinah ima namreč že kar 29 naslovov državnih prvakov. Koroški klub ima dolgo tradicijo, ustanovljen je bil pred več kot sto leti, zadnji dve sezoni pa se je moral zadovoljiti le z nazivom podprvaka.

Vseeno je bila zadnja sezona kar burna, tako za igralce kot tudi za navijače. V rednem delu moštvu ni šlo vse po načrtih, končali so ga na petem mestu, kar je na koncu odneslo trenerja Emanuela Viveirosa. Slednji je klub vodil pet let, ker pa si je še kot igralec zagotovil status malega božanstva, so ga vodilni možje preselili v pisarne, postal je direktor hokejskih operacij. Zamenjal ga je Švicar Christian Weber, kar je bila pametna poteza, svoje izbrance je popeljal do finala, tam pa moral priznati premoč Linzu.

Slovo dveh legend

Pri koroškem klubu tudi v letošnjem poletju ni prišlo do večjih igralskih rokad. Še naprej stavijo na kontinuiteto, domači igralci imajo namreč podpisane dolgoročne pogodbe, podobno tudi večina tujcev ne pride le za eno leto. Prišla sta le Patrick Harand, ki je nazadnje igral v Gradcu in Jamie Lundmark, ki je v zadnji sezoni igral v močni KHL. Z aktivnim igranjem je prenehal 37-letni Christoph Brandner, ki je bil zadnje štiri sezone kapetan. Prav tako ni več v garderobi še enega veterana, 38-letnega Dietra Kalta, ki pa še ni sporočil, kje bo igral oziroma ali se bo odločil za enako potezo kot Brandner. Igra bo tudi v novi sezoni temeljila na homogenosti, kjer noben igralec ne bo izstopal. Najučinkovitejši igralec zadnje sezone Thomas Koch je namreč zmogel le 38 točk, vendar pa je izenačenost peterk največja prednost ''zmajev'', saj lahko gol doseže prav vsak igralec, ki je na ledu.

Ne spreglejte