Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 4. 2011,
19.19

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Detroit Boston

Ponedeljek, 18. 4. 2011, 19.19

2 leti, 11 mesecev

Rdeča krila pred napredovanjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rdeča krila iz Detroita so v prvem krogu končnice lige NHL dobila tudi tretjo tekmo proti Phoenixu. Od uvrstitve v drugi krog jih loči le še ena zmaga. Boston je znižal izid proti Montrealu.

Za Rdeča krila sta Ruslan Salei in Drew Miller na uvodu v tekmo zadela v razmaku 44 sekund in svoje moštvo popeljala na prag napredovanja. Po enkrat sta zadela še Valtteri Filppula na uvodu v drugo tretjino in Johan Franzen na začetku tretje. Za Kojote, ki so prav proti Detroitu izpadli že lani, sta zadela David Schlemko in Ray Whitney.

V dvorani Bell Centre v Montrealu sta se David Krejci in Nathan Horton med strelce za Boston vpisala že v uvodni tretjini, vratar Tim Thomas pa je zaustavil 34 strelov. V drugi tretjini je za goste zadel še Rich Peverley, Chris Kelly pa je 25,6 sekunde pred koncem dodal še zadetek v prazna vrata in s tem postavil končni izid. Na tretji tekmi se je v ekipo vrnil kapetan Kosmatincev Zdeno Chara, ki je sobotni obračun izpustil, saj so ga zaradi dehidracije zadržali v bolnišnici.

Za Montreal sta zadela Andrej Kosticin in Tomaš Plekanec, vratar Carey Price pa je zbral 21 obramb. Kljub porazu Boston v seriji še vedno vodi z 2:1 v zmagah.

Tudi na preostalih tekmah so zmage vknjižili gosti; igralci Buffalo Sabres so z 2:4 izgubili poti Philadelphia Flyers, ki skupno vodi z 2:1. Pri gostih je blestel vratar Brian Boucher s 35 obrambami, v uvodnih dveh tretjinah pa so zadeli Jeff Carter, Danny Briere in Nikolaj Žerdev, zadnji zadetek za Letalce pa je dosegel Kimmo Timonen v nebranjena vrata v zadnjih sekundah tekme. Za gostitelje, ki so zaostajalo vso tekmo, sta po enkrat zadela Drew Stafford in Nathan Gerbe.

Hokejisti Tampe pa so z 2:3 klonili proti Pittsburgh Penguins, ki prav tako v medsebojnem obračunu prvega kroga končnice vodijo z 2:1. Tyler Kennedy je dosegel odločilni gol v začetku zadnje tretjine, vratar Marc-Andre Fleury pa je zaustavil 25 strelov. Za Pingvine sta bila uspešna še Maxime Talbot in Arron Asham.


Liga NHL, 18. april:

Montreal : Boston 2:4 /2:1/ Kostitsyn, Plekanec; Krejci, Horton, Peverley, Kelly

Tampa Bay : Pittsburgh 2:3 /1:2/ St. Louis 2; Talbot, Asham, Kennedy

Buffalo : Philadelphia 2:4 /1:2/ Stafford, Gerbe; Carter, Briere, Zherdev, Timonen

Phoenix : Detroit 2:4 /0:3/ Schlemko, Whitney; Salei, Miller, Filppula, Franzen

//-izid v zmagah *-igrajo na štiri zmage

Ne spreglejte