Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 1. 2015,
18.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga INL Nejc Berlisk HDD Sij Acroni Jesenice

Petek, 16. 1. 2015, 18.30

8 let

Nejc Berlisk spet doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Moštvo HDD Sij Acroni Jesenice je obrambno vrsto okrepilo s starim znancem železarjev. V Podmežkalo se vrača 25-letni branilec Nejc Berlisk, ki si želi naslov prvaka.

Gorenjec je v rdečem igral še lansko sezono, ko je ekipo Team Jesenice vodila Hokejska zveza Slovenije, a je železarje zapustil tik pred začetkom končnice in se sprehodil po hokejski poti, ki ga je vodila v Veliko Britanijo, natančneje k ekipi Coventry Blaze (liga EIHL).

Letošnje tekmovalno obdobje je Nejc Berlisk začel pri Olimpiji, kjer ni bil zadovoljen s statusom v moštvu (v ligi EBEL je zaigral le na šestih tekmah), v katerem zanj mnogokrat ni bilo prostora. V drugi polovici novembra je zapustil zmaje, v decembru pa je sledila selitev k madžarskemu Dunaújvárosu. Tudi tam zadovoljstva ni našel, upa pa, da ga bo v domači Podmežakli, kjer se s HDD Sij Acroni Jesenice nadeja uspehov.

"Vedno se rad vračam domov in tega sem zelo vesel. Odkar me ni bilo na Jesenicah, se ekipa ni veliko spremenila in soigralce zelo dobro poznam, zato privajanje na ekipo ni bilo potrebno. Nadaljevali smo tam, kjer smo preteklo sezono končali. Jeseniška ekipa je zelo dobra ima veliko kakovosti in je med kandidati za visoka mesta. Menim, da tudi za naslov prvaka v ligi INL in tudi v državnem prvenstvu. Dal bom vse, kar znam, da osvojimo naslove. Tega si res želim, saj še nimam naslova prvaka v članski konkurenci. Čas je, da ga osvojim," je v klubski diktafon razmišljanja strnil 25-letnik.

Berlisk bo za Jeseničane, ki so v tem letu priključili še napadalca Miho Pesjaka in branilca Žigo Grahuta, zaigral že v soboto, ko bodo v ligi INL gostili vodilni Bregenzerwald. Železarji so edino domače moštvo, ki si je v avstrijsko-slovenskem tekmovanju že zagotovilo končnico in se v drugem delu bojuje za čim bolje izhodišče pred četrtfinalnimi obračuni.

Ne spreglejte