Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 1. 2015,
11.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Graz 99ers Miha Verlič Ivo Jan liga EBEL

Torek, 6. 1. 2015, 11.48

8 let

Ne obremenjujejo se z nasprotnikom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpijo po nedeljski zmagi nad Innsbruckom v domačem Tivoliju čaka Gradec, katerega član je Miha Verlič, pomočnik trenerja pa Ivo Jan. Zmaji recept za uspeh vidijo v zvestobi svoji igri.

Vrnitev v Tivoli in prekinitev niza porazov proti Innsbrucku sta Ljubljančanom dali nov zagon, da zadnjih devet tekem rednega dela čim bolje izkoristijo za pripravo na najpomembnejši del sezone, ko se bodo februarja na dodatnih desetih tekmah borili za dve vstopnici za končnico. Tudi na večerni tekmi, začela se bo ob 18.30, bo po besedah kapetana Olimpije izjemno pomemben začetek oziroma to, kdo bo prvi zadel. Zmaji so v nedeljo v 11. minuti v razmiku 40 sekund poskrbeli za vodstvo z 2:0, kar jim je nekoliko olajšalo nadaljevanje srečanja.

Da ne bi lovili priključka

"Na vsaki tekmi je pomemben prvi zadetek. Pomembno je, da prvi zadeneš in da ne loviš priključka," pravi Aleš Mušič. Pred srečanjem z lanskim soigralcem Miho Verličem (ta se bo ljubljanskemu občinstvu sploh prvič predstavil v dresu Gradca, prvo tekmo v Tivoliju je namreč zaradi bolezni izpustil) in trenerjem Ivom Janom dodaja: "Z Gradcem smo odigrali že kar nekaj tekem, tako da vemo, kako igrajo. Kot sem že velikokrat rekel, bo treba igrati svojo igro in se pri tem ne obremenjevati z nasprotnikom."

Preveč pa se zmaji ne bodo smeli obremenjevati niti s poškodbami, ki sta jih na nedeljski tekmi staknila Matej Hočevar (rama) in Tom Zanoški (prst na roki). Napadalca bosta obračun s panterji, ki jih je Olimpija na treh srečanjih letošnje sezone dvakrat premagala, enkrat pa tesno izgubila, izpustila, pod vprašajem je še nastop branilca Igorja Cvetka. A tudi Avstrijci, ki jim v zadnjem mesecu in pol nič ne gre po načrtih – od 20. novembra so na 16 tekmah kar 14-krat izgubili –, v Ljubljano ne bodo pripotovali v popolni postavi. Švedski strateg Todd Bjorkstrand ne bo mogel računati na Olivierja Latendressa, Clemensa Unterwegerja in Matta Kellyja.

"Že od začetka moramo pokazati agresivnost, a se ob tem izogniti prevelikemu številu kazni, ki smo si jih prislužili v Salzburgu (v nedeljo so izgubili z 2:5, op. a.). Moramo se držati načrta in discipline v obrambi," so želje napadalca Kevina Modererja, ki se bo s soigralci na vse pretege trudil zmanjšati zaostanek za šesto Albo, od katere jih na osmem mestu loči pet točk.

Dobri stari Tivoli

Zmaji in panterji bi morali palice po prvotnih načrtih prekrižati na Trgu republike, a so se pri Olimpiji odločili, da zaradi slabše prodaje vstopnic tekem na prostem torkovo srečanje odigrajo kar v Tivoliju, kjer se tudi igralci počutijo najbolje.

"Vedno je lepo igrati v domači dvorani. Tukaj imamo neko prednost, saj smo navajeni na dvorano, tukaj vsak dan treniramo … Na Trgu republike pa je bilo vse, kar smo imeli, en trening. IceFest je bil sicer lep dogodek, lepo je bilo igrati zunaj in upam, da bomo v prihodnosti odigrali še kakšno takšno tekmo," se tekme pod streho veseli Mušič, čigar moštvo bo vsaj še eno tekmo rednega dela lige EBEL odigralo na prostem. Obračun s Salzburgom 30. januarja bo po zagotovilih kluba potekal na Trgu republike, morda bodo tam 16. januarja pričakali še Beljak.

Ne spreglejte