Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2013,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija

Četrtek, 14. 2. 2013, 11.33

8 let

Mr. ''hat-trick'': Pomagali so mu soigralci, tudi "Derva"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Junak Olimpijine zmage proti Innsbrucku je bil Chris D'Alvise, ki je mrežo gostov zatresel trikrat. Kljub zmagi, novima točkama in drugemu mestu opozarja, da bo boj za končnico še srdit.

Hokejisti Olimpije so v sredo prišli do velike zmage proti ekipi, ki jih je na zadnjih treh obračunih vselej premagala. Očitno je štirinajstdnevni tekmovalni premor "zmajem" prišel še kako prav, saj so našli recept za neugodnega tekmeca iz Innsbrucka. "Premor nam je zelo koristil. V ekipi je bilo čutiti dobro voljo, uvrstitev Slovenije na olimpijske igre pa nas je vse še dodatno razveselila. Na treningih smo poskušali nekaj novih stvari, nekaj novih taktičnih zamisli, kar se nam je proti Innsbrucku obrestovalo, tako da je bil premor res pozitivna stvar," je o dveh tednih brez tekem dejal kreator sredine zmage Chris D'Alvise. In kje se je po mnenju trikratnega strelca skrival ključ do zmage nad "morskimi psi"? "Tokrat smo šli v tekmo odločeni, da ne smemo delati preveč napak. Dobro smo nadzorovali ploščico, nismo delali veliko napak pri podajah, če pa so nam že prestregli ploščico, pa potem niso prišli do dobrega strela," o elementih igre, ki so tehtnico prevesili na stran Olimpije, razmišlja 27-letni Kanadčan.

Boj za končnico odprt, a točk ne smejo prepuščati

Po Kevinu DeVergiliu je kot drugi Olimpijin hokejist v tej sezoni dosegel "hat-trick", do katerega so mu v veliki meri pomagali soigralci. "Soigralci, ki so mi kar nekajkrat lepo podali, so imeli pomembno vlogo pri vseh treh mojih zadetkih. Poleg tega je Dervarič zgrešil mrežo in to tako 'perfektno', da mi je omogočil, da sem prišel do ploščice in zadel (smeh)," se je D'Alvise pošalil še na račun drugega zadetka, ko je Damjan Dervarič močno ustrelil z modre črte, a je ploščica zletela mimo gola, kjer jo je dobil Chris in drugič premagal Patricka Machreicha.

Olimpija ima po šestih krogih drugega dela na računu devet točk in je trenutno na drugem mestu, ki še vodi v končnico, a D'Alvise se zaveda, da je boj odprt, saj ima Salzburg enako število točk, naslednji tekmec Ljubljančanov Dornbirn zaostaja le za dve, Sapa pa za tri: "Zdaj moramo graditi na tekmi proti Innsbrucku, saj smo res večino tekme dobro odigrali. Ne smemo si privoščiti, da bi izgubljali točke, sploh pa jih ne smemo prepuščati ekipam, ki so na lestvici za nami. Vse ekipe so si namreč tako blizu, da če izgubiš tekmo, s tem izgubiš mesto na lestvici, saj te nekdo takoj prehiti." Že v petek "zmaji" nadaljujejo z bojem za končnico, čaka pa jih težko gostovanje v Dornbirnu, ki jim je letos odščipnil že kar nekaj točk: "Še kako pomembna bo naslednja tekma z Dornbirnom, ki je neposredno za nami, saj nimamo prav dobrih spominov z gostovanj pri njih. A če bomo igrali tako kot proti Innsbrucku, bi morali iztržiti ugoden rezultat."

Ne spreglejte