Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 11. 2018,
16.03

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

Natisni članek

EIHC turnir risi slovenska hokejska reprezentanca Ivo Jan

Četrtek, 8. 11. 2018, 16.03

5 let, 4 mesece

PRIPRAVLJALNI TURNIR EIHC, MINSK, 1. KROG

Prevetreni Slovenci ob Janovem debiju niso bili kos Latviji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

slovenska hokejska reprezentanca  Latvija Slovenija | Pomlajena slovenska reprezentanca je z 1:4 priznala premoč Latviji. | Foto HZS

Pomlajena slovenska reprezentanca je z 1:4 priznala premoč Latviji.

Foto: HZS

Novi selektor hokejske reprezentance Ivo Jan je na klopi Slovenije debitiral s porazom z 1:4 proti Latviji. Častni zadetek pomlajene in reprezentančno neizkušene reprezentance je dosegel Nik Simšič. Popoldand so Belorusi s 5:2 premagali Francoze. 

Gašper Krošelj
Sportal Slovenski mladenič razpoložen v Kanadi, a mu moštvo ne sledi

Slovenska reprezentanca, ki jo je prvič vodil Ivo Jan, v Minsku ne more računati na standardne člane Jana Muršaka, Jana Urbasa, Miho Verliča, Roberta Saboliča, Roka Tičarja, Žigo Jegliča, Blaža Gregorca, Sabahudina Kovačevića, Mitjo Robarja, Matica Podlipnika, Žigo Pavlina, Gašperja Krošlja, Matijo Pintariča ... Nekateri so dobili počitek, nekatere tarejo poškodbe.

Slovenska četa, kapetanska vloga je pripadla Žigi Pancetu, pomočnika pa sta Ken Ograjenšek in Klemen Pretnar, je turnir v Belorusiji odprla s porazom proti Latviji, ki prav tako ne nastopa v popolni postavi, je pa bila precej boljši tekmec.

Slovence v petek časa obračun z Belorusi. | Foto: HZS Slovence v petek časa obračun z Belorusi. Foto: HZS

Slovenci so hitro klonili, v peti minuti je Roka Stojanoviča premagal Rudolfs Maslovskis, ki igra v domači latvijski ligi. Tik pred iztekom uvodne tretjine je na 2:0 zvišal 21-letni član KHL-ovca Dinama iz Rige Martins Dzierkals. Latvijci so terensko premoč in kakovost spet kronali v 24. minuti in ušli na +3, Slovenci so si v nadaljevanju privoščili precej izključitev.

V zadnjih minutah druge tretjine so tako hokejisti z Baltika izkoristili prednost dveh igralcev več in s strelom med nogama za 4:0 po dveh tretjinah premagali slovenskega vratarja. Natančen je bil Egils Kalns. V zadnjem delu je častni zadetek ob igralcu več v 51. minuti dosegel Nik Simšič, ki je bil po akciji Klemna Pretnarja in Kena Ograjenška pred golom na pravem mestu.

Zdaj bo lažje

"Prva tekma je za nami, fantje so videli, kako je, tako da bomo iz tekme v tekmo lahko izboljšali stvari, ki so danes šepale." | Foto: Vid Ponikvar "Prva tekma je za nami, fantje so videli, kako je, tako da bomo iz tekme v tekmo lahko izboljšali stvari, ki so danes šepale." Foto: Vid Ponikvar "Glede na to, da reprezentanca ni popolna, je bilo videti veliko pozitivnih stvari. Seveda je bil napredek, kar zadeva hitrost igre, odzivi še niso najboljši, a zdi se mi, da smo naredili prvi korak naprej. Prva tekma je za nami, fantje so videli, kako je, tako da bomo iz tekme v tekmo lahko izboljšali stvari, ki so danes šepale," je po porazu dejal selektor.

Igralec tekme na slovenski strani Aleksandar Magovac pa je razmišljal takole: "Vedeli smo, da gre za zelo močno ekipo, da je drsalno dobro pripravljena, hitra, da igra agresivno. Nam se je morda poznala utrujenost od poti in to, da se napadi še ujemajo med seboj. Mislim, da smo z nekaterimi stvarmi lahko zadovoljni, malo nam je zmanjkalo sreče, da bi dosegli še kakšen zadetek. Pred naslednjo tekmo se nimamo česa bati, nanjo se lahko odpravimo pozitivno."

V petek nad gostitelje

Popoldne sledi obračun gostiteljev in Francozov. Slovence čaka drugi test v petek ob 17.30 proti Belorusom, zadnji pa v soboto ob 13.30 proti galskim petelinom.

Razpored tekem, EIHC turnir v Minsku (8.-10. november):

Četrtek, 8. novembra 
Latvija : Slovenija 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) 
1:0 Maslovskis (Auzinš, Mamčics, 5.), 2:0 Dzierkals (Kulda, Salija, 20.), 3:0 Kulda (Kalns, 24., PP2), 4:0 Kalns (37.), 4:1 Simšič (Pretnar, Ograjenšek, 51., PP1).
Streli na gol: Lat 22 (5,10,7); Slo 19 (6,9,4)
Kazenske minute: Lat 12 (4,2,6); Slo 14 (2,4,8)
Poročilo s tekme

Postava Slovenije
: Stojanovič, Gračnar, Ograjenšek, Kuralt, Simšič, Štebih, Pretnar, Pance Ž., Ropret, Hebar, Magovac, Logar, Čimžar, Koblar, Zajc, Planko, Selan, Pem, Orehek, Tomaževič, Kalan, Bašič; Selektor: Ivo Jan

Postava Latvije: Auzins, Cimermanis; Kalkis, Svars, Upitis, Homjakovs, Lipsbergs; Mamcics, Salija, Kalns, Zabis, Razgals; Freibergs, Jansons, Kulda, Batna, Dzierkals; Jakobsons, Kuzis, Marenis, Adelsons, Maslovskis; Rancevs

Belorusija : Francija 5:2 (0:0, 1:2, 4:0)

Petek, 9. novembra 
13.30 Francija - Latvija
17.30 Slovenija - Belorusija

Sobota, 10. novembra 
13.30 Slovenija - Francija
17.30 Belorusija - Latvija

Ken Ograjenšek
Sportal Čez noč v novi vlogi, v kateri si na koncu ne želi nič očitati

Reprezentanca za turnir v Minsku (8.-10. november)

Vratarji: Luka Gračnar (Poprad, slovaška Tipsport Liga), Rok Stojanovič (Lyon, Ligue Magnus), Žan Us (HK SŽ Olimpija, Alpska liga)
Branilci: Miha Logar (Strasbourg, Ligue Magnus), Aleksandar Magovac (Grenoble, Ligue Magnus), David Planko (HK SŽ Olimpija, Alpska liga), Klemen Pretnar (Košice, slovaška Tipsport Lliga), Maks Selan (Milano, Alpska liga), Miha Štebih (Dukla Jihlava, druga češka liga)
Napadalci: Luka Bašič, Tadej Čimžar, Luka Kalan, Nik Pem, Blaž Tomaževič (vsi HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Andrej Hebar, Anže Ropret (oba UTE, Erste liga), Gregor Koblar, Janez Orehek, Miha Zajc (vsi HK SŽ Olimpija, Alpska liga), Anže Kuralt (Szefekesfehervar, liga EBEL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Žiga Pance (DVTK Jegesmedvék, slovaška Tipsport Liga), Nik Simšič (Medveščak Zagreb, liga EBEL)

Preberite še:

Klemen Pretnar
Sportal Reprezentančni povratnik je vsakodnevni pritisk vzel v zakup
HK Olimpija Sterzing Vipiteno Ivo Jan
Sportal Jan vpoklical nove moči, le eden nakazal na konec reprezentančne poti
Jan Muršak
Sportal Pintarič na povratno tekmo s precej boljšim izhodiščem kot Muršak
Ne spreglejte