Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 11. 2018,
15.09

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi Ivo Jan

Četrtek, 8. 11. 2018, 15.09

5 let, 4 mesece

Poročilo s tekme Latvija : Slovenija

Pomlajeni risi priznali premoč Latviji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Graz 99ers Ivo Jan | Ivo Jan je kot selektor prvič vodil Slovenijo, ki je Latvijcem priznala premoč z 1:4. | Foto Sportida

Ivo Jan je kot selektor prvič vodil Slovenijo, ki je Latvijcem priznala premoč z 1:4.

Foto: Sportida

 Slovenska hokejska reprezentanca je izgubila prvo tekmo na turnirju evropskega izziva v Belorusiji z Latvijo z 1:4 (0:2, 0:2, 1:0). Igralec obračuna na slovenski strani je bil Aleksandar Magovac.

slovenska hokejska reprezentanca  Latvija Slovenija
Sportal Prevetreni Slovenci ob Janovem debiju niso bili kos Latviji

Slovenska hokejska reprezentanca v prvem klubskem premoru v novi sezoni ta teden igra na turnirju evropskega izziva v Belorusiji. Tekmovanje je prvo, na katerem moštvo vodi novi selektor Ivo Jan, za začetek pa je oslabljena in pomlajena Slovenija morala priznati premoč Latviji z 1:4.

Jan in njegovo moštvo bosta imela za glavni cilj v sezoni 2018/19 boj za eno od prvih mest na naslednjem SP divizije I v Kazahstanu, za začetek pa je na prvem turnirju selektor dal priložnost številnim novincem in mladim hokejistom, kar v novembrskem terminu reprezentančnih preizkušenj pravzaprav ni nič novega.

Tudi zaradi tega tekmovalni vidik beloruskega turnirja ni v ospredju. Jan želi preizkusiti čim več igralcev, dati priložnost tistim, ki je v članski ekipi še niso imeli, in videti, na koga bo lahko resno računal tudi potem, ko se bodo v ekipo vrnili standardni člani, velika večina jih je namreč tokrat še imela prosto; nekaj pa je bilo tudi poškodb, zaradi katerih je moral Jan poseči po še nekaj menjavah v zadnjem hipu.

V slovenskem golu je stal Rok Stojanovič. | Foto: Vid Ponikvar V slovenskem golu je stal Rok Stojanovič. Foto: Vid Ponikvar

Latvijci hitro nakazali, v katero smer bo šla tekma

Na ledu dvorane Čižovka je bilo hitro jasno, da pomlajena Slovenija ne bo kos Latvijcem. V golu je na prvi tekmi priložnost dobil Rok Stojanovič, ki so ga tekmeci v prvi tretjini premagali dvakrat. Drugi gol so Slovenci dobili le devet sekund pred koncem prve tretjine, najlepšo priložnost za Slovenijo pa sta imela v tem delu Blaž Tomaževič in Luka Bašič, a je ostala neizkoriščena.

V nadaljevanju so slovenski hokejisti hitro dobili še en gol, po zaostanku z 0:3 pa so imeli še težave z izključitvami. Dve zaporedni, pri čemer so si drugo prislužili zaradi preveč igralcev na ledu, sta za Latvijo pomenili 29 sekund igre 5-3, kar so hokejisti z Baltika znali izkoristiti za še trdnejše vodstvo s 4:0.

Simšič s častnim zadetkom

Zadnja tretjina je bila za Slovence boljša. Bili so precej enakovredni in bili večkrat tudi nevarni pred vrati Latvije, sad takšne igre pa je bil tudi zadetek. V 51. minuti je tudi Slovenija izkoristila eno od številčnih prednosti, po akciji Klemna Pretnarja in Kena Ograjenška pa je bil na pravem mestu pred vrati Nik Simšič in plošček potisnil v mrežo. Igralec tekme na slovenski strani je bil Aleksandar Magovac.

Slovenci bodo turnir nadaljevali v petek ob 17.15 po slovenskem času, ko bodo igrali z gostitelji Belorusi, v soboto ob 13.30 pa jih čaka še dvoboj s Francijo.

Latvija : Slovenija 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Dvorana Čižovka Arena, sodniki: Amosov, Rožkov (glavna), Badil, Jaloševskij.
Strelci: 1:0 Maslovskis (Auzinš, Mamčics, 5.), 2:0 Dzierkals (Kulda, Salija, 20.), 3:0 Kulda (Kalns, 24.), 4:0 Kalns (37.), 4:1 Simšič (Pretnar, Ograjenšek, 51.).
Kazenske minute: Latvija 10, Slovenija 14.

Postava Slovenije: Stojanovič, Gračnar, Ograjenšek, Kuralt, Simšič, Štebih, Pretnar, Pance Ž., Ropret, Hebar, Magovac, Logar, Čimžar, Koblar, Zajc, Planko, Selan, Pem, Orehek, Tomaževič, Kalan, Bašič; Selektor: Ivo Jan
 

Postava Latvije: Auzins, Cimermanis; Kalkis, Svars, Upitis, Homjakovs, Lipsbergs; Mamcics, Salija, Kalns, Zabis, Razgals; Freibergs, Jansons, Kulda, Batna, Dzierkals; Jakobsons, Kuzis, Marenis, Adelsons, Maslovskis; Rancevs

Preberite še:

Gašper Krošelj
Sportal Slovenski mladenič razpoložen v Kanadi, a mu moštvo ne sledi
HK Olimpija Sterzing Vipiteno Ivo Jan
Sportal Takšne pomladitve ni pričakoval
Klemen Pretnar
Sportal Reprezentančni povratnik je vsakodnevni pritisk vzel v zakup

 

Ne spreglejte