Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2018,
22.30

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

Natisni članek

JYP Jyväskylä VSV Beljak Miha Verlič liga EBEL

Četrtek, 1. 3. 2018, 22.30

6 let, 1 mesec

Miha Verlič na Finsko

Izjemen prestop Mihe Verliča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20
Miha verlič Jan Urbas | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski hokejski napadalec Miha Verlič je zapustil Beljak (ta bo v nedeljo končal sezono) in se preselil v elitno finsko ligo. Tam bo do konca tekmovalnega obdobja branil barve JYP Jyväskylä. Moštvo iz finskega mesta Jyväskylä je trenutno tretje in si je že zagotovilo igranje v končnici.

Slovenskemu reprezentantu Mihi Verliču je uspel izjemen prestop. Po skoraj polnih sedmih sezonah v razširjenem avstrijskem prvenstvu (igral je za Olimpijo, Gradec, zadnje tri sezone pa za Beljak) se visokorasli štajerski napadalec seli v eno od najkakovostnejših evropskih lig. 

26-letnik, ki bi z Beljakom v nedeljo končal sezono v ligi EBEL, saj se Korošcem ni uspelo uvrstiti v izločilne boje, je zapustil avstrijski klub. Do konca tekmovalnega obdobja bo igral med finsko elito. V Liigi bo branil barve JYP Jyväskylä. Del trenerskega štaba tega kluba (glavna trenerja in pomočnika) sta bila v preteklosti tako selektor slovenske izbrane vrste Kari Savolainen kot njegov svetovalec Risto Dufva

Prepričal s predstavami na OI

Vodstvo kluba je prepričal s svojimi predstavami na olimpijskih igrah, kjer je z Janom Muršakom in Janom Urbasom sestavljal udarni napad.

"Gre za zelo mobilnega, napadalnega hokejista, ki vnaša veliko energije in trdo dela. Na pravkar končanih olimpijskih igrah je napad Verlič-Muršak-Urbas odigral ključno vlogo ob zmagah Slovenije nad ZDA in Slovaško," je slovensko pridobitev komentiral športni direktor finskega kolektiva Jukka Holtari.

V Pjongčangu je navduševal v napadu z Janom Muršakom in Janom Urbasom. | Foto: Getty Images V Pjongčangu je navduševal v napadu z Janom Muršakom in Janom Urbasom. Foto: Getty Images

Mariborčanu, ki je v tej sezoni na 48 tekmah lige EBEL vknjižil 15 zadetkov in 18 podaj, se je tako uresničila velika želja. Ni skrival, da želi zadrsati v kakovostnejši ligi. Zdaj bo vsaj za nekaj časa okusil hokej na precej višji ravni. 

JYP je v zadnjih treh sezonah vedno igral za tretje mesto (lani je bil tretji), leta 2012 pa je bil zadnjič finski prvak.

Zadnji od Slovencev je med finsko smetano drsal Žiga Jeglič, (2013/14), ki je prav v četrtek ostal brez delodajalca.

Ne spreglejte