Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 9. 2012,
10.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Brad Marchand

Sobota, 8. 9. 2012, 10.49

8 let

Marchand podaljšal, bo naslednji Lucic?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vedno bolj se bliža potek kolektivne pogodbe, kar je zadnja priložnost za klube, da podaljšajo pogodbe ali privabijo okrepitve. Napadalec Brad Marchand še štiri leta ostaja v Bostonu.

Vedno bolj kaže, da se vodstvo NHL in združenje igralcev (NHLPA) do 15. septembra, ko poteče obstoječa kolektivna pogodba, ne bosta mogla uskladiti o podpisu nove, kar pomeni, da bo uradno nastopila stavka. To pa pomeni, da bodo vsi prestopi prepovedani, prav tako pa klubi ne bodo mogli podaljšati pogodb.

Zato niti ne čudi, da je večina največjih prestopov poletnega prestopnega roka že opravljenih. Nekateri igralci so seveda še vedno v pogovorih, prav nobeno presenečenje ne bo, če bo do večjega števila podpisov prišlo prav zadnji dan pred potekom aktualne kolektivne pogodbe. Pri Bostonu, ki na tržnici zaradi visokega proračuna ni bil aktiven, so v petek pogodbo podaljšali z napadalcem Bradom Marchandom, ki ostaja ''kosmatinec'' dodatne štiri leta, v tem časovnem obdobju pa bo skupaj prejel 18 milijonov ameriških dolarjev, to pa pomeni, da bo odslej na sezono prejemal približno dva milijona več.

''Počaščen sem, da sem del franšize, hkrati pa sem navdušen nad tem, kar bo prinesla prihodnost klubu. Pri Bostonu se počutim kot del družine. V prihodnjih sezonah bomo zelo močni,'' je po podaljšanju dejal krilni napadalec, katerega odlikuje borba. Enako spoštljivo je govoril tudi generalni direktor Peter Chiarelli: ''Njegov način igre, karakter in zadetki so veliko pripomogli k uspehom Bostona. Vedno je super, ko ti uspe podaljšati pogodbo z igralcem kot je Brad. Njega je vedno z užitkom gledati.''

Kljub podaljšanju pogodbe z borbenim Marchantom, pa čaka Chiarellija še ogromno dela. Po koncu sezone 2012/13 pogodba poteče nekaterim nosilcem. Vratarju Tuukki Rasku in napadalcem Nathanu Hortonu, Tylerju Seguinu in ljubljencu navijačev Milanu Lucicu. Problem se tu nahaja v salary capu, ''kosmatinci'' imajo namreč najvišji proračun v ligi, tako da bo potrebno se najprej kakšnega igralca znebiti, s tem pa sprostiti proračunska sredstva.

Ne spreglejte