Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 12. 2011,
11.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Kristan

Sobota, 17. 12. 2011, 11.19

8 let

''Lix'' bo praznoval z moskovskim Dinamom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po veliki zmagi nad Rusijo je Robert Kristan zapustil reprezentančne soigralce in se vrnil v Zagreb, kjer se bo v soboto znova zoperstavil Rusom. S klubom se bo namreč pomeril z Dinamom iz Moskve.

Slovenija je v petek vpisala zgodovinsko zmago nad rusko izbrano vrsto, s 3:2 je bila boljša pred domačimi navijači. Med vratnicami je znova blestel Robert Kristan, ki se je po poškodbi vrnil v odlični formi, kar dokazuje tudi priznanje, ki ga je prejel s strani hokejskega portala eurohockey.com. Tam so ga namreč obiskovalci strani proglasili za najboljšega evropskega igralca novembra.

''Našo igro bi ocenil s pet, fantje so pokazali pravi karakter, ogromno želje in discipline, ki se je učimo iz leta v leto. Smo na pravi poti, da se lahko merimo tudi s tako velikimi reprezentancami. Na začetku se ne ustrašimo več, kar je pomembno. Zaradi tega smo tudi danes iztržili ugoden rezultat. Želja po zmagi je bil velik element tokrat,'' je bil po tekmi ponosen na uspeh 28-letni vratar.

Medveščak praznuje 50 let

''Lix'' v soboto ne bo mogel pomagati reprezentanci, saj ga čaka klubska obveznost, ob praznovanju 50. obletnice delovanja se bo Medveščak namreč pomeril z Dinamom iz Moskve, ki je v Rusiji osvojil štiri naslove državnega prvaka, petih pa se je veselil v nekdanji Sovjetski zvezi.

''Klub je znova pripravil velik spektakel, za vsakega igralca je čast, da bo stal nasproti igralcev, ki so imeli pomembno vlogo v NHL. Gre za spektakel, ki ga v Zagrebu znajo narediti. Mi smo del tega in verjamem, da bomo uživali v tekmi,'' se proslave ob klubskem jubileju veseli Kristan, kateremu bodo na drugi strani stali igralci kot so Vječeslav Kozlov, Aleksej Kudašov in drugi.

Sestanek Medveščaka in KHL

Nasprotnik, ki mu na trenerski klopi poveljuje Latvijec Olegs Znaroks, prihaja iz KHL, kamor naj bi si v prihodnje želelo vstopiti tudi vodstvo zagrebškega kolektiva. Govoric je bil že ogromno, a nastopanje v drugi najmočnejši ligi na svetu pomeni hud finančni zalogaj.

''Navijači bodo lahko videli neko drugo sliko hokeja, morda se bodo še bolj ogreli za KHL. Zaenkrat so o vstopu Medveščaka v KHL le govorice, gre za velik projekt, za katerega po tiho skorajda ne verjamem, da je mogoč, a tudi za EBEL je bilo ogromno govoric, pa so se na koncu uresničile. Pustimo se presenetiti …'' je pogovor zaključil Kristan. Prav na temo priključitve Medveščaka v KHL bo potekal tudi pogovor med vodilnimi možni kluba in lige, na spletni strani ''medvedov'' je predsednik Damir Gojanović dejal: ''Po pogovorih z vodstvom KHL bo znano, ali je realno možno, da se ligi priključimo že v prihodnji sezoni ali v roku dveh let. Kar se tiče našega kluba, smo pripravljeni v organizacijskem smislu. Zavedamo se, da bo morala biti kakovost moštva večja, prav tako bomo morali imeti višji proračun.''

Ne spreglejte