Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 12. 2019,
7.40

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

Calgary Flames Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Nedelja, 8. 12. 2019, 7.40

4 leta, 4 mesece

Liga NHL, 7. december

Kopitar mojstrsko utišal Calgary, nato je sledil preobrat #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Anže Kopitar | Anže Kopitar je v Calgaryju dosegel 11. zadetek in 19. podajo v tej sezoni. | Foto Reuters

Anže Kopitar je v Calgaryju dosegel 11. zadetek in 19. podajo v tej sezoni.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so krajšo kanadsko turnejo v ligi NHL sklenili s porazom v Calgaryju. Po uvodnih 15 minutah so na krilih Anže Kopitarja, ki je prispeval zadetek in podajo, vodili z 2:0, a so gostitelji v nadaljevanju s štirimi zaporednimi zadetki poskrbeli za preobrat in na koncu osvojili obe točki (4:3). Kralji so še naprej na zadnjem mestu zahodne konference.

Kralji
Sportal Kopitarjevi kralji iz Edmontona odhajajo slabe volje #video

Učinek Anžeta Kopitarja: 1 zadetek, 1 podaja, 3 streli na gol v 20 minutah in 17 sekundah.

V pestrem večeru v ligi NHL je bil na delu tudi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar. Hrušičan v tej sezoni ne more biti preveč zadovoljen z rezultati Los Angelesa. Kralji so obtičali pri dnu razpredelnice zahodne konference, manj točk od njih sta v celotni ligi osvojili le dve ekipi (New Jersey in Detroit). Na gostovanju v Calgaryju so se navijači Los Angelesa spogledovali z napovedjo rezultatsko uspešnejšega obdobja, saj so imeli njihovi ljubljenci po 15 minutah v žepu veliko prednost.

Vrhunci dvoboja v Calgaryju:

Na krilih Anžeta Kopitarja in Drewa Doughtyja so v dvorani Scotiabank Saddledome vodili že z 2:0. Oba omenjena hokejista sta prispevala zadetek in podajo. Kopitar je v tej sezoni zbral že 11 zadetkov in 19 podaj, na lestvici najboljših strelcev pa zaseda 21. mesto. 

Do konca prve tretjine se je prednost gostov razpolovila, saj je Kanadčan srbskih korenin Milan Lucic z jubilejnim 200. zadetkom v ligi NHL znižal na 1:2. Calgary, ki nastopa pod vodstvom začasnega trenerja Geoffa Warda, je zaigral bolje in v drugi tretjini prevzel vodstvo.

Zadetek Anžeta Kopitarja:

Zac Rinaldo in Sean Monahan sta poskrbela za preobrat (3:2), ko pa je Dillon Dube le poldrugo minuto po začetku zadnje tretjine povišal prednost na 4:2, so se sanje Los Angelesa o uspehu ob koncu mini kanadske serije razblinile. Matt Roy je z zadetkom v 46. minuti še ponudil malce upanja (3:4), a gostom iz Kalifornije ni uspelo izenačiti.

Kanadčan srbskih korenin Milan Lucic je dosegel jubilejni 200. zadetek v ligi NHL. | Foto: Reuters Kanadčan srbskih korenin Milan Lucic je dosegel jubilejni 200. zadetek v ligi NHL. Foto: Reuters

Tako se je dvoboj končal v rednem delu, Kralji pa so še enkrat v tej sezoni ostali praznih rok. Calgary je zmagal četrtič zapored, Los Angeles pa je izgubil že na 11. zaporednem gostovanju.

Najboljši strelci/podajalci lige NHL:

1. Leon Draisatl (Edmonton) 53 (19 zadetkov + 34 podaj)
2. Connor McDavid (Edmonton) 52 (19 + 33)
3. Nathan MacKinnon (Colorado) 45 (18 + 27)
...
21. Anže Kopitar (Los Angeles) 29 (11 + 18)
...
 

Toronto nadigral najboljšo "zahodno" ekipo

J.T. Miller (Vancouver) je odločil zmagovalca v podaljšku. | Foto: Reuters J.T. Miller (Vancouver) je odločil zmagovalca v podaljšku. Foto: Reuters V noči na nedeljo je bilo v severnoameriški ligi NHL na sporedu še deset tekem. Trenutno najboljša ekipa zahodne konference iz St. Louisa je pred domačimi gledalci izgubila proti Torontu z 2:5. Za goste iz Kanade sta po dva gola prispevala Zach Hyman in Auston Matthews, med strelce se je vpisal še Jason Spezza. Za letošnje zmagovalce Stanleyjevega pokala sta zadela Ivan Barbašev in David Perron.

Boston, drugouvrščena ekipa vzhodne konference, je na domačem ledu visoko izgubila proti Coloradu z 1:4. Kosmatinci so resda tekmo odprli z golom Chrisa Wagnerja, nato pa so jih v črno zavili Valerij Ničuškin, Ian Cole, Andre Burakovsky in Gabriel Landeskog.

Vancouver je šele v podaljšku strl odpor Buffala in zmagal s 6:5, zmagoviti gol pa je v četrti minuti podaljška zabil J.T. Miller.

Pittsburgh je slavil v Detroitu s 5:3, uspešni pa sta bili tudi obe floridski ekipi: Tampa Bay je ukanila San Jose s 7:1, Florida pa Columbus s 4:1. Na domačem ledu so bili uspešni tudi hokejisti Caroline, Nashvilla in Dallasa. Prva so premagali Minnesoto Wild s 6:2, drugi New Jersey Devils s 6:4, tretji pa otočane iz New Yorka s 3:1.

Liga NHL, 7. december:

Lestvica

Preberite še:

Boston Briuns
Sportal Ena najslabših ekip jim je prekrižala načrte #video
Anže Kopitar
Sportal Brez presenečenja, Kopitar in Kralji so doživeli nov poraz #video
Ne spreglejte