Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 12. 2019,
9.02

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Chicago Blackhawks Boston Bruins liga NHL

Petek, 6. 12. 2019, 9.02

4 leta, 4 mesece

liga nhl, 5. december

Ena najslabših ekip jim je prekrižala načrte #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Boston Briuns | Boston Bruins so na domačem ledu morali prekiniti niz osmih zaporednih zmag. Po podaljšku so s 3:4 klonili proti gostom iz Chicaga. | Foto Reuters

Boston Bruins so na domačem ledu morali prekiniti niz osmih zaporednih zmag. Po podaljšku so s 3:4 klonili proti gostom iz Chicaga.

Foto: Reuters

Hokejisti Boston Bruins so v severnoameriški ligi NHL doma po podaljšku s 3:4 klonili proti eni najslabših ekip zahodne konference Chicago Blackhawks, in končali niz osmih zaporednih zmag.

Potem ko so še na začetku zadnje tretjine Boston Bruins zaostajali z 0:3, so se na koncu dokopali do podaljška. Veselje jim je pokvaril Jonathan Toews.

Kosmatinci so prvič to sezono proti kateri od ekip zaostajali z 0:3, a so si nato v zadnji tretjini z goli Joakima Nordstroma, Chrisa Wagnerja, ki je zadel z igralcem manj, ter Toreyja Kruga priigrali podaljšek.

Vrhunci obračuna med ekipama Boston in Chicago:

A zaman, saj jim je popolno veselje pokvaril Toews, ki je za goste zadel že po 54 sekundah podaljšane igre in jim prinesel zmago, s katero so prekinili niz osmih zaporednih domačih zmag kosmatincev.

"Boston vedno zelo dobro igra pred domačimi navijači. Žal smo jim sami ponudili priložnosti za zadetke. Lepo je, da smo na koncu vseeno zmagali, čeprav so se v zadnji tretjini 'vrnili od mrtvih' in nam skoraj pokvarili uspeh," je po zmagi dejal junak večera Toews.

Toews in njegov zmagoviti zadetek za zmago Chicaga s 4:3:

Gostujoči vratar Robin Lehner je zbral 37 obramb za Chicago, ki je pred tem izgubil šest od skupaj sedmih zadnjih tekem. Ryan Carpenter in Dylan Strome sta se vpisala med strelce v razmaku 37 sekund prve tretjine, Alex DeBrincat pa je na začetku tretje povišal prednost gostov na 3:0.

Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so imeli prost večer. Naslednja tekma jih čaka v noči na soboto, ko bodo gostovali v Edmontonu.

Liga NHL, 5. december

Lestvica

Preberite še:

Boston Bruins
Sportal Boston že do osme zaporedne zmage, velik mejnik za Halaka #video
Ne spreglejte